Det nærmer seg slutten på Zlatko Tripic’ karantene. Viking-spilleren, som fikk en varm mottagelse da han returnerte til Stavanger forrige uke, vil i teorien kunne rekke torsdagens kamp mot Rosenborg.

Men trolig er Tromsø-kampen 16. mai mest aktuell med tanke på et comeback i mørkeblått.

Søndag satt Tripic hjemme i sofaen og så Viking slå Brann 3–1 på SR-Bank Arena. Han likte det han fikk se.

– Det var imponerende og solid. Vi vant fullt fortjent og jeg synes guttene gjennomførte kampen proft og bra. Jeg synes kampen viste at vi har spillere som kan gjøre det lille ekstra. Slik skal det være i en klubb som Viking, sier Tripic til Aftenbladet.

– Skrek og kommenterte

– Hvordan var det å sitte hjemme i leiligheten i Stavanger og se kampen?

– Helt forferdelig. Jeg hater å sitte og se på laget mitt spille. Jeg satt i sofaen og skrek og kommenterte. Det var både rart og nervepirrende. Og så jublet jeg hemningsløst på alle målene. Nå vil jeg bare bidra så fort som mulig, sier Tripic.

Det verste kaoset etter at han kom hjem fra Tyrkia har lagt seg. Tripic har fått trent som han skal med løpeturer utendørs og styrke og spinning hjemme.

Nå gjenstår det viktigste: Å få trene sammen med resten av laget og bli klar til kamp.

– Jeg må bli kjent med underlaget igjen. I Göztepe spilte og trente vi på naturgras, nå må jeg vende meg til kunstgras. Du blir stivere i musklene av å spille på kunstgras, og det er veldig annerledes enn naturgras. Det må jeg vende meg til igjen.

Mye nytt

Tripic ser fram til å treffe lagkompisene. Han har fått mange meldinger fra Viking-spillerne den siste uken. Han føler seg allerede som en del av gjengen.

– Men jeg må på en måte bli litt kjent med dem igjen. Mange var her da jeg var her sist, men det er også noen nye. Jeg gleder meg til å komme inn i rutinene. Jeg er vant med en annen spillestil, en annen kultur, så egentlig kommer jeg til å ha mer enn nok med meg selv i starten, flirer han.

– Hva tar du med deg inn i dette Viking-laget?

– Folk vet hva jeg står for. I tillegg har jeg fått mer erfaring. Jeg vet det er press og forventninger til meg, men jeg er en leder og det skal gå fint. Jeg skal bidra på og utenfor banen. Og så skal jeg bidra med mine offensive egenskaper på banen. Det er det som er det viktigste. Jeg er nødt til å begynne å levere med en gang.

Dynamitt

Selv om Zlatko Tripic kjenner Viking godt, må nok også han få litt tid før alt sitter. Likevel er han offensiv og klar:

– Jeg håper det blir dynamitt med meg og Veton (Berisha) sammen på banen. Det er ikke sikkert det klikker helt med en gang, men vi må få relasjonene på plass så fort som mulig. Jeg tror vi skal få mange gode opplevelser sammen. Jeg gleder meg veldig. Jeg er virkelig klar til å bidra.

Tripic sier det er rart å være tilbake i Stavanger. Plutselig var Tyrkia-oppholdet over og han og samboeren var tilbake i Norge.

– Det føles godt, men det er litt rart og spesielt når du har vært i en annen verden i 15 måneder. Når det er sagt så kjennes det veldig bra å være hjemme, i trygge og gode Stavanger.