Bryne jakter bonuspoeng i Grimstad

Bryne FK har imponert i sitt come back i Obosligaen og står med sju poeng etter fire kamper. Lørdag kveld kan det bli bonuspoeng mot Jerv i Grimstad.

Trener Jan Halvor Halvorsen er strålende fornøyd med Bryne så langt, men advarer og er forberedt på nedturer. Trener Jan Halvor Halvorsen er strålende fornøyd med Bryne så langt, men advarer og er forberedt på nedturer. Foto: Egil Ø. Nærland

Fansen og folk rundt klubben snakker allerede om topp seks og kvalifiseringsspill for opprykk til eliteserien.

Trener Jan Halvor Halvorsen tar ikke av.

– Vi holder på målet om å stabilisere oss i divisjonen. Åpningen har vært meget god, men jeg vet av erfaring hvor for det kan snu, sier nøkterne Halvorsen til Aftenbladet.

Solgte sin største stjerne til Sandnes Ulf

Bryne slo Jerv 1–0 i treningskamp på Bryne like før sesongstart. Siden den gangen har Jerv mistet sin kanskje beste spiller, Michael Baidoo (kjøpt av Sandnes Ulf), men Bryne-treneren holder likevel motstanderen som favoritt.

– De har en jevn, stor tropp, de spiller på hjemmebane. Joda, Jerv er favoritt, men selvsagt kan vi vinne. Vi må fortsette med vår spillemåte, hardt press og et lag som vil noe sammen. Det er sånn vi er sterkest, repeterer Halvorsen.

Jerv har sju poeng som Bryne og står med uavgjort og seier på Levermyrs naturgras - et underlag som naturligvis også passer for Bryne.

Stortalent ute i flere måneder

Bryne dro fredag til Sørlandet med så godt som full tropp, men talentet Daniel Karlsbakk er ute flere måneder.

– Daniel var uheldig da han koste seg hjemme og brakk ankelen under lek. Det er sånt som kan skje. Nå må han ta tiden til hjelp og bygge seg opp sakte og trygt, sier Halvorsen.

Bryne har god dekning i angrep. Karlsbakk har kommet inn fra benken de fire første kampene, men også Thierry Dabove er aktuell fra start mot Jerv. Meinhard Egilsson Olsen kommer fra to landskamper med Færøyene og får sannsynligvis hvile.

– Dessuten ser jeg om det er mulig å leie en kantspiller fra Eliteserien på kort sikt, forteller Halvorsen.

Bryne stiller sannsynligvis slik mot Jerv:

Igor Spiridonov - Josh Robson, Kristoffer Hay, Rogvi Baldvinsson, Pål Aamodt - Andreas Dybevik, Henning Romslo, Bjarne Langeland - Robert Undheim, Joacim Holtan, Thierry Dabove.