Slovenske Anze Lanisek slo ham med 0,5 poeng. Det plaget verdenscupledende Egner Granerud da han snakket med VG etterpå. Trøstepremie er nemlig ikke å oppdrive. Vinneren tar alt i hoppsportens kvalifiseringer.

HOPP & HEI: Halvor Egner Granerud hoppet bakken ned i Garmisch-Partenkirchen, og vinket tilfreds etter kvalifiseringen. Foto: Geir Olsen / NTB

– Irriterende, ja! Det er mye premiepenger (5000 euro), men det kan tyde på at jeg har tjent for mye penger i vinter når jeg ikke gidder sette nedslag, sier Halvor Egner Granerud.

Han legger til at han trodde det var ny bakkerekord – lenger enn det sveitsiske hoppikonet Simon Ammann (fire OL-gull), og Marius Lindvik (fjorårsvinner) – som begge står med 143,5 meter fra den berømte bakken.

– Jeg var nesten helt sikker på at jeg hoppet lenger enn bakkerekorden, så jeg ville «safe», og unngå for stor belastning på kroppen, sier Egner Granerud.

Han tilføyer at han kunne satt tatt en «litt penere» jamsides landing – og kanskje lurt dommerne til bedre stilkarakterer enn tellende tre ganger 16,5.

– Jeg skulle nok landet på en litt penere måte, sier han.

Og legger raskt til – selv om den fete sjekken gikk til Lanisek – at han var veldig fornøyd med dagen i Olympiabakken hvor det fredag (1. nyttårsdag) er sesongens mest prestisjetunge hopprenn.

Asker-hopperen er utvilsomt favoritt. Han leverte tre glimrende svev (inkludert treningshoppene). Han forteller at noen små tekniske justeringer måtte til etter fjerdeplassen i Oberstdorf-rennet som var åpningskonkurransen i Hoppuka.

– Jeg gjorde noen ørsmå justeringer fordi det var i ferd med å skli litt ut teknisk etter Oberstdorf. Men nå tok jeg noen steg tilbake igjen, og forhåpentligvis holder jeg meg innenfor slik at det bra nok til Nyttårshopprennet, sier Halvor Egner Granerud.

PS! Alle de norske - minus syk Lindvik - er klare for fredagens renn. Johann Forfang (10. plass), Robert Johansson (13. plass), Daniel-André Tande (40), og Sander Vossan Eriksen (49).