– Vi slet begge veier i 2. omgang og ble litt stresset. Men vi klarte å dra det i land til slutt, sier Emilie Hegh Arntzen i et intervju vist på Viasat4.

– Vi slutter å spille håndball i ti minutters tid, men redder det heldigvis i land, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til VG.

Kvartfinalemotstander er russiske Rostov:

– Det blir tøffe matcher, men jeg tror vi har en mulighet til å slå dem ut, sier Gjekstad.

– Jeg håper at både Heidi Løke og Nora Mørk kan bli klar til kvartfinalen, fortsetter Vipers-sjefen.

Kristiansanderne tapte 35–36 i den første kampen og festet tilsynelatende grepet med 19–14-ledelse ved pause. Katrine Lunde var god i mål, og Linn Jørum Sulland scoret på syv av ni skudd den første halvtimen.

Men ut over i 2. omgang begynte Ole Gustav Gjekstads kvinner å trøble, og det danske laget var plutselig bare to - og etter hvert ett - mål bak.

– Angrepsspillet til Vipers har stoppet helt opp, kommenterte Gunnar Pettersen på Viasat4-sendingen.

Linn Jørum Sulland scoret ikke lenger på sjansene sine, og Henny Reistad sto ikke fram.

Men på slutten valgte trener Ole Gustav Gjekstad å flytte Reistad over som høyreback - og da våknet hun og tok tak. Målvakt Katrine Lunde hadde noen helt avgjørende redninger og Vipers tok hjem seieren.

Odense satte til slutt frimerke på Henny Reistad - men da hadde hun allerede avgjort matchen. Hun hadde fem mål på seks skudd søndag. I den første kampen hadde Reistad 10 på 10.

Odense var i harnisk etter å ha fått annullert sin redusering til 27–29 - men alt tyder på at Vipers uansett ville ha gått videre.

Vipers hadde en helt fantastisk scoring på slutten av 1. omgang. En lang kontringsball fra Katrine Lunde som Sunniva Andersen satte inn på en direkte flyver.

– Denne kan stilles ut på Nasjonalgalleriet, kommenterte Daniel Høglund på Viasat4.

Vipers har hatt en veldig vanskelig vinter etter at det ikke lenger var mulig å spille kamper på hjemmebane.

Kvartfinalen spilles 3./4. og 10./11. april. Trolig må Vipers spille også begge disse kampene utenfor landets grenser. Gjekstad sier at han håper hjemmekampen kan spilles i Danmark.

Vipers mangler for tiden tre av sine mest sentrale spillere; Nora Mørk, Heidi Løke og Silje Waade.

Klubbens norske landslagsspillere drar nå rett til OL-kvalifiseringen i Podgorica til helgen.