TIL nådde sesongens foreløpige bunnpunkt med den pinlige cup-exiten mot Alta forrige helg. Denne uka har TIL-styret med Stig Bjørklund i spissen, samt daglig leder Øyvind Alapnes, gjennomført møter med både hovedtrener Gaute Helstrup, Team manager Lars Petter Andressen og klubbens kapteinsteam. Det består av Anders Jenssen, Jostein Gundersen, Kent-Are Antonsen og Ruben Yttergård Jenssen.

Øyvind Alapnes sitter igjen med en god følelse etter møtene, og beskriver en inspirerende, men hektisk uke på Alfheim.

– Det var ingen av oss som hadde en god søndag, og mandagen var heller ikke bra. Men fra mandagen synes jeg vi har hatt ei sabla god uke, og jeg opplever at alle grupperinger i klubben står samlet, sier Alapnes, og fortsetter:

– Alle har ekstremt lyst å få det til og jeg er imponert over spillerne og trenerteamet, sier TILs daglige leder.

Kobler på «Rush» og Høgli

Et av grepene TIL har tatt for å komme ut av den tøffe situasjonen, er å involvere blant annet Tom Høgli og Sigurd Rushfeldt tettere rundt A-laget.

– Vi ønsker å forsterke rundt laget, og det ser vi allerede funker bra, og dette er ikke noe som er blitt dyttet på noen. Både i møtene med trenerteamet og kapteinsteamet, så har vi samlet blitt enig om hva vi skal gjøre,sier Alapnes, som utdyper litt mer om hva møtene har handlet om.

– Vi har blant annet jobbet med kulturen. Det er kanskje litt flåsete sagt, men det handler om hvordan både spillerne og de utenfor skal agere i den situasjonen vi er i. Det er flere, inkludert meg selv, som har blitt gitt ekstra arbeidsoppgaver. Spillerne har også fått arbeidsoppgaver som ikke kun handler om det som skjer ute på gresset, forteller Alapnes, som beskriver en hektisk uke.

– Det har blitt litt lite søvn, men jeg blir i hvert fall inspirert av å se den sinnsyke lysten folk har til å få dette til, sier 44-åringen, som sier spillerlogistikk ikke har vært et sentralt tema på møtene.

– Det er vi noe vi jobber med hele tiden, men det har ikke vært et viktig tema i disse prosessene, sier Alapnes.

Tviler på Ondrasek

Tidligere TIL-spiss Zdenek Ondrasek er for tiden klubbløs, og Team manager Lars Petter Andressen har tidligere bekreftet at klubben sjekker muligheten for å hente Ondrasek tilbake til Alfheim.

Alapnes tror imidlertid ikke det blir enkelt å få til.

– Det er nok en «longshot». Det er flere som vil ha ham, sier Alapnes.

TILs Team manager Lars Petter Andressen har ikke vært tilgjengelig for å kommentere eventuelle utviklinger i TILs spillerjakt.