Emil (19) fra Finnsnes fikk nei fra TIL: Nå elsker han å slå «Gutan» på Alfheim

Emil Konradsen Ceïde er ekstra revansjelysten her gang TIL står på den andre banehalvdelen.

TILBAKE: Emil Konradsen Ceïde utenfor Alfheim. TILBAKE: Emil Konradsen Ceïde utenfor Alfheim. Foto: Rune Robertsen / iTromsø

Med nitten minutter igjen å spille kom Ceide inn på stadionet han kunne hatt som sin hjemmebane. I stedet for Alfheim og Tromsø, er det Lerkendal og Trondheim som gjelder for det stortalentet fra Finnsnes.

Han og tvillingbror Mikkel skrev under for Rosenborg i mai 2017, og 19-åringen har siden den gang fått 53 kamper i eliteserien for trønderne. Han noterte seg også for sin første scoring for klubben i 5–2-seieren mot Stabæk tidligere i sesongen.

Føles som en revansje

– Det er alltid gøy å spille på Alfheim og alltid gøy å slå TIL, smiler Ceide Konradsen, som aldri fikk noe tilbud fra klubben med tilhold kun en drøy times båttur unna Finnsnes.

– De hadde litt rare begrunnelser, i mitt hode ble det bare rart hvert fall. Skal de være en klubb som utvikler unge talenter, så må de ta inn de beste, sier Konradsen Ceide, og forteller litt mer om bakgrunnen for overgangen.

– Jeg husker da de ringte til min mor og fortalte at jeg ikke kom inn på NTG. HamKam var aktuelt, men så kontaktet vi Rosenborg og fikk ordnet et prøvespill, som gikk bra, sier 19-åringen.

– Det var nok et avslag fra vår side, sa daværende utviklingsleder i TIL, Truls Jenssen, til iTromsø i mai 2017.

Er det en revansje for deg å stå her utenfor Alfheim etter å ha vært med å slå TIL?

– Jaja, uten tvil. Helt klart at det smaker ekstra godt. Jeg og Mikkel vokste jo opp som TIL-supportere, da hadde Rushfeldt og Moldskred, sier kantspilleren, som reiser hjem til Finnsnes minst et par ganger i året.

– Moren min bor med oss i Trondheim, men jeg har besteforeldre og en onkel på Finnsnes, sier Konradsen Ceide til iTromsø utenfor pressesonen på Alfheim, der han sto sammen med flere kompiser som hadde tatt turen fra Finnsnes for å se kampen.

Tenker ikke på TILs problemer

19-åringen, som har kontrakt med RBK ut 2024, håper å spille seg til fast plass hos Norges mestvinnende klubb.

– Jeg har hatt en veldig positiv utvikling og håper å spille meg til fast plass. Når man er ung så går det litt opp og ned, sier RBK-spilleren, som ikke gjør seg noen spesielle tanker om TILs problemer.

– Jeg tenker ikke på det, jeg har alt fokus på Rosenborg. Det er Norges beste klubb og fans, og jeg vil slå ordentlig til her, sier Konradsen Ceide, som er god kompis med et annet stortalent som heller ikke endte opp i TIL, nemlig Arsenal-spiller George Lewis.

– Jeg snakker med George nesten hver dag, avslutter Emil Konradsen Ceïde, før han må skynde seg inn i RBKs lagbuss på vei til Langnes og flyturen hjem til Trondheim.