– Jeg tror Noah blir bedre enn John, og John var god. Jeg tror Noah blir bedre, svarer Rosenborg-trener Åge Hareide på spørsmål om sammenligningen mellom Noah Jean Holm og John Carew.

Hareide er klar på at han legger lista høyt, men mener Holm skal tåle det.

– Jeg ser ferdighetene til Noah, og han har litt andre ferdigheter enn John. Carew var veldig sterk som bakromspiss og feilvendt, men Noah har litt mer spennende kvaliteter og litt større register, og egenskaper som jeg liker veldig godt, sier Hareide om sitt nye stjerneskudd.

– Hvem minner han deg om?

– Han minner meg faktisk om Odd Iversen. Da han satte fart, krummet nakken og gikk gjennom alt. Det var underlig å se. Han er en kraftpakke av en ung og lovende spiller. Han er en veldig interessant spiller, sier Hareide.

– Så, altså en blanding av Iversen, Carew og kanskje Erling Braut Haaland? spør Adresseavisens reporter

– Nei, han er ikke der ennå. Men han er et rått talent. Han sa det godt selv, at han vil skape sitt eget navn. Han er veldig bevisst, rolig og veldig bevisst å jobbe med. Jeg vil hjelpe ham til å ha tro på seg selv.

Magisk

Noah Holm var selv klar på at han trivdes ute på Lerkendal – som søndag kveld var «Noahs park».

– Jeg var sulten på scoring, og på 2–0-målet dytta jeg bort alt som kom mot meg, og satte den i mål.Det var en gøy søndag ute på matta, sier Holm.

Da John Carew debuterte for Rosenborg i august 1999, brukte han 45 minutter på å score sitt første mål for klubben. Da Noah Holm spilte sin første kamp fra start for Rosenborg - nesten på dagen 22 år etter - trengte han bare 11 minutter på å kopiere bedriften.

– Det er gøy å bli sammenlignet med så store spillere, men jeg vil lage mitt eget navn her i Rosenborg. Vinne mange kamper, og forhåpentligvis gull, sier 20-åringen til VG.

Stillingen var allerede 1–0, etter at Hólmar Eyjólfsson hadde stupheadet inn Jonathan Augustinssons presise corner etter bare to minutter. Også den scoringen var nok til å få hjemmefansen på beina, men det var ingenting sammenlignet med det som skjedde ni minutter senere.

Se hele målfesten her:

Holms raid

I sin første kamp fra start viste Holm at han har mer enn bare nese for mål.

Den første motspilleren var ingen sak, og hadde ikke sjans til å henge med på Holms vending, touch, hurtighet, og styrke. 20-åringen, som er sønn av tidligere Strømsgodset-spiss David Nielsen, satte på storfarten og utfordret resten av Odd-forsvaret alene. To nye motspillere måtte vike da Holm kombinerte kraft med finesse.

Avslutningen med venstre fot - mellom beina på Rossbach - var en perfekt avslutning på en perfekt individuell presisjon.

Og dessuten ikke helt ulikt det en ung John Carew gjorde for både Vålerenga, Rosenborg og Valencia.

Vecchias tå

Bortelaget Odd ble spilt av banen. Da Emil Konradsen Ceide tråklet seg innover i banen noen minutter senere, og venstreving Stefano Vecchia brukte tåa til å endre retning på ballbanen rett foran Rossbach, stod det 3–0.

Kvarteret ut i andre omgang kom kampens store høydepunkt, og en garantert kandidat når årets mål skal kåres etter sesongslutt. Fra 18 meter brukte 20-åringen først ett touch for å få ballen opp i lufta, så brukte han strak vrist og volley for å få ballen til å duppe i mål via tverrliggeren og ned. Rossbach var sjanseløs.

– Ballen kom mot meg, jeg tok to touch og banket til ballen og traff godt. Samspillet med Noah fungerer bra. Vi har spilt lenge på landslag sammen. Han er en god kompis av meg, sier Ceide til VG etter kampen.

5–0

Fem minutter før slutt var det tid for en ny perle. Innbygger Skarsem gjorde grovjobben, og satte opp Vecchia i drømmeposisjon tjue meter fra mål. Svensken banket til med en millimeterpresis innside, og skrudde ballen i mål bak Rossbach.

Dermed endte Rosenborg nye angrepstrio med til sammen fire mål og én målgivende.

Noah Holm startet trolig kampen fordi Dino Islamovic ble skadet i kampen mot Rennes, og trolig må belage seg på én måned på sidelinjen.

Det kan vise seg å være en fordel for Rosenborg i gullkampen.