– Det var skikkelig gøy. Det var så mye folk og alt. Jeg liker sånne korte distanser. Stafett er noe av det gøyeste jeg går, sa Røiseland til TV 2.

Tandrevold gikk i mål 15,3 sekunder foran Tyskland på 2.-plass og 33,5 foran Italia på 3.-plass.

– Det var så gøy. Jeg fikk et perfekt utgangspunkt, og i dag har vært en helt fantastisk dag. Jeg hadde så troen fra jeg gikk ut fra start, sa Tandrevold og fortsatte:

– De andre jentene leverte superbra foran meg og ga meg akkurat det utgangspunktet jeg ville ha, og da var det bare opp til meg å ikke drite meg ut. Og det gikk jo fint.

Karoline Knotten sørget for en drømmestart på stafetten for Norge. 28-åringen ledet ut fra første skyting etter å ha skutt fullt hus på liggende.

Knotten skøyt også fem rett ned på stående, men vekslet med Ragnhild Femsteinevik som nummer tre, 15,7 sekunder bak Frankrike.

Femsteinevik klarte ikke å gjenskape lagvenninnens suksess og gikk på tre bom på liggende skyting, før hun røk på tre nye bom på stående.

– Det var for dårlig skyting. Jeg gjorde alt jeg kunne ute i løypa, men det ble for tungt, sa Femsteinevik, som hadde nest beste tid i sportet da hun vekslet.

Røiseland hadde 46,8 sekunder å ta igjen på de franske kvinnene da hun gikk ut som nummer tre på den 3. etappen.

32-åringen leverte en perfekt runde på liggende skyting og gikk ut rett i ryggen på Sophie Chauveau, som gikk på tre bom.

Og med fem nye treff på Røiseland og like mange bom på Frankrike, kunne sørlendingen sende Ingrid Landmark Tandrevold ut med en ledelse på 29,2 sekunder ned til Italia før den siste etappen.

Tandrevold gikk også en fantastisk etappe med ti treff og kunne dermed gå inn til en soleklar stafettseier foran det fullsatte skiskytterstadionet i Ruhpolding.