VIKING-TIL 0–1 (00)

TIL tok turen til Stavanger for bortekamp mot et Viking-lag som ville revansjere seg etter det ydmykende 0–5-tapet borte mot Rosenborg. TIL på sin side med selvtillit etter en positiv opplevelse i 3–3-kampen mot Molde.

Etter en første halvtime der TIL slet med pasningsspillet og å skape målsjanser, våknet Gutan til liv det siste kvarteret. Både August Mikkelsen, Moses Ebiye og Lasse Nilsen hadde gode muligheter til å score, mens Kevin Kabran misbrukte en store mulighet for Viking rett før pause.

TIL fortsatte den positive trenden etter pause, og tok ledelsen i det 54.minutt da Ebiye fant Tomas Olai Totland, som banket inn sitt første mål for TIL og i eliteserien. TIL fortsatte å skape mligheter,og hadde en rekke gode muligheter til å punktere kampen. Det ble ikke flere mål til noen av lagene tross et par store Viking-sjanser på tampen, og dermed endte det med en sterk og fullt fortjent seier for TIL i Stavanger.

Jacob Karlstrøm 6

Kjedelig for Karlstrøm med seks baklengsmål på de første to kampene, uten at sisteskansen egentlig kunne lastes for noen av målene. Fikk ikke så altfor mye å henge fingrene i, selv om det ble litt hett rundt ørene på slutten. Glipper på overtid da Viking er nær utligning, men burde vel hatt frispark? Ingen assist denne gangen, men viste fram sin strålende pasningsfot ved et par anledninger.

Jostein Gundersen 6

Solid i lufta. Nær ved å pådra seg straffe halvveis i førsteomgangen, men dommeren gjorde nok rett i ikke å blåse. Pådro seg litt mange frispark, og til slutt også et unødvendig gult kort.Hadde noen aldeles strålende offeensive bidrag etter pause. Veldig nær scoring også.

Anders Jenssen 6

Fikk fornyet tillit fra start tross en ikke veldig imponerende innledning på sesongen. Leverte en solid kamp i midten av TILs treback-system, og bidro til at Viking ikke skapte så altfor mye.

Isak Helstad Amundsen 7

Brøt flott foran da Mikkelsen fkk TIL første mulighet. Viktig inngrepen da han hindret Kabran tilstrekkelig like før pause. Meget solid kamp av lånesoldaten.

Ruben Yttergård Jenssen 6

Klarte ikke sette sitt preg på kampen fra start av da TIL slet veldig med å holde ballen i laget. Festet grepet om midtbanen i den andre omgangen. Nær scoring et drøyt kvarteret før slutt da skuddet gikk via en Viking-spiller og like utenfor.

Tomas Olai Totland 7

Olai Totland har tatt nivået i Eliteserien uten problemer i de tre første kampene. To gode innlegg i første omgang, Nilsen nær scoring på ett av dem. Flott løp og strålende avslutning ga 1–0 til TIL og Totland sin første scoring på øverste nivå. Matchvinner og ser ut som et meget smart kjøp av TIL.

Daniel Berntsen 5

Bentsen har vært et stykke unna toppnivå de første par kampene, og startet kampen med to feilpasninger. Spilte seg opp og var tidvis mye involvert etter pause. Viktig løp som skaffet rom slik at Totland kunne sette inn 1–0. Ut med seks minutter igjen.

Lasse Nilsen 6

Fikk nok å gjøre mot Bjørshol, som Viking brukte mye i sitt angrepsspill før pause. Fikk en god mulighet på volley, men fikk ikke helt fulltreff. Viste fram sitt gode driv med ballen mer og mer utover andreomgangen, men måtte til slutt gi seg med det som så ut som krampetendenser.

Eric Kitolano 7

Slet i likhet med de andre offensive spillerne hos TIL med å komme inn i kampen den første halvtimen. Så begynte samspillet og kombinasjonene med Mikkelsen og spesielt Ebiye å sitte bedre. Presset fram en feil hos Viking da Moses nesten scoret fra distanse. Meget god og aktiv etter pause, og burde trolig fått straffespark.

August Mikkelsen 6

Lite synlig første delen av omgangen da Viking styrte banespillet. Fikk en god mulighet etter en halvtime, men skuddet ble blokkert til corner. Fikk en enda bedre mulighet tjue minutter før slutt, men ventet litt for lenge med å skyte. Fikk mer og mer rom i andre omgang,og da slet Viking-spillerne med å hanskes med den kvikke unggutten. Ut med krampe mot slutten.

Moses Ebiye 6

Tomålsscoreren fra kampen mot Molde var knapt borti ballen første del av omgangen, men våknet til liv det siste kvarteret. Stusset nesten Kitolano gjennom, og var deretter nær ved å curle ballen i mål fra 18 meter like etterpå. Flott jobb i forkant av 0–1. Ikke alltid helt stødig med ballen i beina, men alt i alt nok en god kamp av TILs nye spiss.