Bolsjunov ble trøstet av opprinnelig gullvinner Johannes Høsflot Klæbo og etter hvert forloveden Anna Zjerebjatjeva. Russland leverte inn en protest etter dramatikken på oppløpet - og fikk den innvilget.

Nå står han igjen som sølvvinner bak vinnende Emil Iversen. Simen Hegstad Krüger tar bronsemedaljen siden Klæbo ble disket.

Russeren var likevel misfornøyd og tok ikke medaljen rundt halsen på seremonien.

– Vinneren i dag skulle ha vært meg eller Johannes, definitivt ikke Iversen. At Klæbo ble diskvalifisert, gir ingen tilfredsstillelse for meg. Det gir ikke mening for meg, sa Bolsjunov på russikse Matsj TV.

Han stod på at sin egen seiersmulighet glapp.

– Dette kunne ha vært løst ved å dele ut to gullmedaljer. Det blir ikke rettferdig når de tar gullet fra Klæbo, men ikke gir det til Bolsjunov. Iversen kjempet aldri om gullet - det er fakta. Selvfølgelig har ikke Klæbo rett. Han prøver å gå i en korridor som ikke er der, sier tidligere OL-sølvvinner Aleksej Petukhov til Sport Ekspress.

Kraftløperen Bolsjunov, som tok gullet på 30km tidligere i mesterskapet, hadde femmilsgullet som en stor, stor drøm. I den siste svingen kom først inn på oppløpet foran Johannes Høsflot Klæbo, og i siste sving kom han i kontakt med nordmannen - noe som første til at russeren knakk staven og var sjanseløs i spurten.

Han brast i tårer og satte seg ned i mål etter å ha deist staven i snøen. Han var utrøstelig da Klæbo forsøkte å få noen ord med ham umiddelbart - og feide nordmannen vekk.

VG snakket med russeren om hendelsen etter premieseremonien.

– Forklar reaksjonen da Klæbo kom bort i målområdet? Vi så du gråt?

– Ja, jeg gråt, for dette var ikke rettferdig, svarer 24-åringen.

– Jeg var veldig skuffet, og hørte ikke hva Johannes sa. Jeg håper at forholdet mellom oss fortsatt blir sportslige og bra, sier han så om duellen som hadde sitt utspring i femmilas klimaks - selve spurten.

I minuttene før seremonien hadde tårene utviklet seg til raseri. Mens protest-dramaet pågikk ga han intervjuer til hjemlig TV-kanal, der var tonen klokkeklar.

– Jeg går ikke til premieutdeling, for dette er ikke rettferdig, sa Bolsjunov til Matsj TV.

På det tidspunktet var Klæbo fortsatt oppført som vinner på de uoffisielle resultatlistene.

– Jeg har ikke ord. Alle ser hva som skjer, sier russeren, som sier at staven brakk på grunn av Klæbo.

– Hvis jeg hadde gjort det som Klæbo gjorde, hadde jeg blitt diskvalifisert, hundre prosent, sier Bolsjunov til NRK, formidlet gjennom tolk.

Klæbo var inne hos juryen ved to anledninger, og forlot etter hvert stadion etter å ha blitt diskvalifisert. Norge la inn en mot-protest, men den ble så avvist.

I den russiske leieren, som i den norske, hersket forvirring.

– Nå er trenerne på dommerrommet. Vi har protestert. Opprinnelig sa de at Klæbo brakk staven. Så sa de at Bolsjunov la staven mellom beina. Så sa de at det var en kontakt med Klæbo, sa den russiske treneren Sergej Turysjev til Matsj TV.

– Juryen lot resultatet stå som det var. Det var kontakt, staven ble ødelagt – dette må ende i diskvalifisering. Men disse folkene tjener det norske lagets interesser. Det er dobbeltmoral, sier trener Jurij Borodavko til  Matsj TV.

– Alle nasjoner sier at vi jobber for andre land. Det betyr ikke noe, sier renndirektør i FIS Pierre Mignerey til VG.

I VGTV-studio fortalte den norske legenden, Thomas Alsgaard, sin mening om dramaet etter rennet.

– Jeg klarer ikke å se at Klæbo har gjort noe feil. Dette er en skandale, sa Alsgaard etter at diskvalifikasjonen var kjent.

Nå har Norge 48 timer på seg på å levere en anke, det har de varslet at de gjør.