Budet skal ha vært på et tosifret antall millioner, får VG opplyst fra informert hold.

Det ble imidlertid ikke nok tid til å sluttføre de siste detaljene for å gjennomføre overgangen.

– Akkurat nå fokuserer jeg bare på Bodø/Glimt. Det har vært litt interesse her og der, men det har ikke vært så mye konkret. Jeg må bare ta det som kommer, sier Fredrik André Bjørkan til VG.

Olympiakos topper den hjemlige ligaen i Hellas og står med tre poeng så langt i sin Champions League-gruppe, som består av Manchester City, Porto og Marseille.

– Selvsagt har jeg også en drøm om å spille på en av de største arenaene og utvikle meg, men fokuset mitt er i Bodø/Glimt, så får vi heller se på det etter sesongen, sier Bjørkan, som ikke vil kommentere hvorvidt Olympiakos har vært interessert.

OPPSLAG: Også greske medier har fått med seg Olympiakos’ interesse for Fredrik Bjørkan. Foto: Faksimile

Venstrebacken er sønn av sportslig leder i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan, som også er en del av trenerteamet i klubben.

Fredrik Bjørkan leverte en god kamp borte mot Milan på San Siro. Nylig var han en av banens mest prominente figurer da Bodø/Glimt banket Aalesund hele 7–0.

Neste år kan nordlendingene kjempe om å kvalifisere seg til Champions League. Kontrakten til Bjørkan går ut etter 2021-sesongen.

– Jeg synes det vi holder på med nå er utrolig artig, så det må være noe veldig bra om det skal være noe, sier Bjørkan.

Bjørkan fikk seg også en scoring – og den var vakker:

Tidligere har Jens Petter Hauge forlatt Bodø/Glimt til fordel for Milan etter den nevnte kampen på San Siro.

Bodø/Glimt trenger kun ett poeng til for å sikre seg seriegullet. De kan også bli seriemester allerede på lørdag, dersom Molde ikke vinner mot Stabæk på Nadderud.

Glimt-dominansen har gjort at også Patrick Berg og Marius Lode har fått sjansen i Lars Lagerbäcks landslagstropp, men det ble altså ingen kamp for den opprinnelige troppen denne gangen.

Også kantspilleren Philip Zinckernagel virker å være tapt for Bodø/Glimt. Dansken er på utgående kontrakt i Bodø og har til gode å forlenge avtalen med nordlendingene.

Tidligere har VG omtalt at Bodø/Glimt i sommer avslo et bud på danske Kasper Junker.

Det har foreløpig ikke lyktes VG å få en kommentar fra daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen.