TIL – MOLDE 3–3

TIL fikk en verst tenkelig start på kampen da tidligere TIL-spiller Marcus Holmgren Pedersen fant «Ohi» i feltet. Molde-spissen fikk enkelt vende Isak Helstad Amundsen og sende bortelaget i ledelsen.

Men TIL svarte umiddelbart. Halvannet minutt senere utnyttet Tomas Totland en svak tversoverpasning fra Holmgren Pedersen og spilt fri Ebiye Moses, som scoret sitt første i TIL-drakten med en kald avslutning i lengste hjørne bak Andreas Linde.

Så var det tid for ny stoppertabbe da Anders Jenssen traff helt feil på en heading som sendte «Ohi» rett igjennom. 1–2. Jacob Karlstrøm kunne kanskje gjort det bedre i den situasjonen, men greide ikke avverge markkryperen fra Molde-spissen.

Molde var utrolig effektive og scoret på sin tredje sjanse i kampen etter 40 minutter til 1–3, da Isak Helstad Amundsen ble lurt trill rundt av Ola Brynhildsen inne i eget felt. Molde-spilleren banket ballen i nettaket og løpet virket kjørt for Gutan.

Gutan svarte imidlertid like før pause da Kitolano kom på løp og fant Moses i boks. Nigerianeren var på rett sted til rett tid og sørget for 2–3 til pause.

August Mikkelsen fikk omgangens første sjanse etter timen spilt, men avslutningen til unggutten strøk feil side av stolpen. Like etter det gjorde TIL grep og satt inn Kent-Are Antonsen for Daniel Berntsen.

Så smalt det til 3–3 etter 65 minutter da Eric Kitolano gjorde det hele selv, vendte av en Molde-spiller og skjøt kaldt i korthjørnet fra vel 20 meter.

Molde skapte ikke en målsjanse i 2. omgang og Gutan var mye nærmere 4–3 enn Molde var seieren.

Alt i alt hadde Gutan kanskje fortjent mer enn ett poeng ut fra sjanser, men må ta med seg at de i hvert fall kom tilbake fra 1–3 til 3–3 mot fjorårets sølvvinner som er tippet helt i toppen av årets eliteserie.

TIL-BØRSEN:

Jacob Karlstrøm 6

Kan ikke klandres for 0–1, men kunne kanskje vært på Ohis 1–2-scoring som ikke er veldig godt plassert til siden. Herlig pasning til «Kito». Enorm igangsetting av en den arktiske José Luiz Chilavert.

Jostein Gundersen 4

Den beste av de tre bak. Rask og en del med i det offensive spillet også.

Anders Jenssen 3

Horribel heading gjennom til «Ohi» som resulterte i 1–2. Generelt en del usikker og taper for mange dueller.

Isak Helstad Amundsen 2

Direkte skyld i 1–0 da han ble lurt altfor enkelt av «Ohi», som fikk vende fritt og sette ballen i mål på Moldes første sjanse i kampen. Også skyld i 1–3 da han blir lurt ikke bare én, men to ganger av Ola Brynhildsen som sendte han ned i pølseboden og banket ballen nydelig i krysset. Har Glimt sendt en trojansk hest til Tromsø?

Ruben Yttergård Jenssen 5

Prøvde skuddfoten ved et par anledninger uten hell. Et par fine pasninger i bakrom.

Tomas Olai Totland 5

Utrolig fint brutt mellom to Molde-spillere på TILs 1–1-scoring. Brøt mellom de to, flikket videre gjennom til Moses. Totlands første målpoeng i TIL-drakten og Moses sin første scoring var et faktum.

Daniel Berntsen 3

Veldig usynlig i perioder i sin indreløperrolle. Tatt av banen etter 61 minutter.

Eric Kitolano 6

Herlig pasning til 2–3 og Moses. Hans første målgivende for sesongen. Selv gjorde han 3–3 på egen hånd etter 65 minutter. En iskald avslutning fra vel 20 meter i korthjørnet.

Lasse Nilsen 4

Herlig løp i bakrom som nesten førte til 2–2, men innlegget ble for svakt mot Moses sent i 1. omgang.

August Mikkelsen 4

Kvik og et uromoment som ofte skapte problemer for motstanderen. Nære på å utlikne til 3–3 i 2. omgang, da han fikk ballen av moses, men avslutningen gikk på feil side av stolpen.

Ebiye Moses 8

Godt timet løp til 1–1 og iskald da han sender ballen i lengste hjørne bak Linde til 1–1 etter 11 minutter. Iskald igjen da han redusere til 2–3 fra kloss hold. På rett sted til rett tid, som en spiss skal være og sørget for fornyet poenghåp. Nær assist da han fant Mikkelsen i 2. omgangen, men avslutningen strøk feil side av stolpen.

Kent-Are Antonsen

Inn for Berntsen i 61. minutt. Nære på å sette 4–3, da Andreas Linde ble tvunget ut i full strekk og fikk avverget til corner med det godt plasserte skuddet mot lengste hjørne.

Mikael Norø Ingebrigtsen

7 minutter for Mikkelsen.