«Katastrofen total», var tittelen på danske Ekstra Bladets nettside i sekundene før tapet for Norge var et faktum. Litt senere ble den endret til «EM-nedtur».

Hos deres kollegaer i dansk TV 2 ruller bildene av de danske spillerne, tydelig skuffet, og tittelen lyder «Danmark taper dramatisk EM-finale».

«Skuffelsen flyter hos Danmarks håndballkvinner etter finalekollaps», skriver Danmarks Radio.

I danske B.T. sin dom over kampen skriver de:

«For en finale, for et vanvittig drama. Og så vondt det gjør nå. For Danmark hadde en historisk sjanse til å vinne EM-gull, og særlig i første omgang så det også ut til at det ville ende sånn. Men det er Norge. Det må vi huske. Og de rutinerte stjernene viste i den grad hva de er laget av i andre omgang, hvor de fikk stoppet danskene mye bedre».

«Skrällen var nära. Men Norge vände och vann handbolls-EM efter en jätterysare mot Danmark», skriver svenske Aftonbladet.

Norges Henny Reistad, som spiller for danske Esbjerg, følte med motstanderne etter å ha snudd kampen til seier for Norge.

– Det er jo ikke noe gøy å se. Man skjønner følelsen av skuffelsen, og spesielt når de ledet så mye av kampen. Selv om jeg er veldig glad på våre og mine vegne, så er det veldig kjipt for dem, sier det norske stjerneskuddet til VG.

Lagvenninne på Norge og i Esbjerg, Vilde Ingstad, er mest glad på Norges vegne:

– Jeg kjenner at det er deilig å komme tilbake til klubben med gull-, kontra sølvmedalje. Vi spiller jo på lag med mange av de her, så det er deilig, sier Ingstad til VG.

Underveis i B.T.s liveoppdatering av kampen, noen minutter før fulltid, skriver samme nettsted følgende om det danske spillet:

«Det er litt sjokkerende å se på. Angrepet er panisk og det blir tatt altfor mange feil beslutninger».

Den danske keeperen Sandra Toft var tydelig preget etter nedturen, og klarte ikke å holde tårene tilbake da hun mottok sølvmedaljen. Noe som også ble gjort et poeng ut av i danske medier.

Samtidig som danskene er skuffet, jubles det i Norge over gullet. Det niende i rekken.

– Vilt imponerende! For en kamp de leverer! Det er et tøft press å stå under og det er ordentlig inspirerende å se hvordan de løser det. Det er bare å gratulere, skriver para-stjernen Birgit Skarstein i en melding til VG.

– For en kamp! Så første omgang, men så var det forsinket fly og da lå vi under da flyet lettet. Så landet vi og Norge hadde snudd kampen. Fantastisk at de vant til slutt, skriver skipresident Tove Moe Dyrhaug i en SMS til VG.

Hun er ikke den eneste som lar seg begeistre over gullet. Statsminister Jonas Gahr Støre skriver følgende på sin Twitter:

«Fantastisk håndball-lag, fantastisk innsats, et EM-gull som varmer og begeistrer! Takk for opplevelsen, heia håndballen og heia Norge!».

Hans forgjenger tok også til Twitter for å gratulere:

«For noen håndballjenter vi har! Gratulerer med EM-gull», skriver leder for Høyre og tidligere statsminister Erna Solberg.

KATASTROFE: Danske Ekstra Bladets forside i sekundene før nederlaget var et faktum. Foto: Skjermdump Ekstra Bladet.

Tidligere landslagstrener for håndballkvinnene, Marit Breivik, som ledet laget til flere mesterskapsmedaljer, er imponert over det hun så.

– Fantastisk stayer og seier i en slitekamp. Danmark er sterke og får oss bakpå i lang tid. Jeg er imponer over ro og arbeidsinnsats som laget fullfører kampen med, skriver Breivik til VG og fortsetter:

– Nora holder oss inne i den første omgangen, og mange drar lasset i den andre omgangen. Befriende sterkt at Hennys skudd blir helt avgjørende til slutt. Og Katrine viser sin styrke som snur kampen. Jeg er imponert og glad.