Martin Ødegaard brukte kun snaue seks minutter før han spilte Bukayo Saka perfekt opp inne i Norwichs 16-meter. Briten fyrte av en kanonkule langs gresset, som gikk rett nede i hjørnet.

Arsenal-fansen som hadde tatt turen til Carrow Road kunne dermed slippe jubelen løs, og gjestene hadde inntatt en ledelse de ikke aktet å gi slipp på.

– Det er et veldig tilfredsstillende resultat. Vi er nødt til å holde prestasjonene på et høyt nivå gjennom hele juletiden. Vi så veldig skarpe og engasjerte ut. Det er en viktig seier for oss. Jeg er veldig fornøyd, sier Arsenal-trener Mikel Arteta til BBC.

38 minutter senere var nordmannen i det gavmilde hjørnet igjen, og sendte en tvers over-pasning til venstreback Kieran Tierney, som tok en touch før han banket ballen i mål.

– Jeg synes han spiller fantastisk godt. Han smører laget sammen og jeg er virkelig fornøyd med ham, sier Arteta om Ødegaard til Arsenals egen TV-kanal.

TONEANGIVENDE: Martin Ødegaard var toneangivende for Arsenal da laget fra Nord-London valset over Norwich City søndag. Foto: CHRIS RADBURN / Reuters

Dermed kunne Ødegaard & co. gå til pause på stillingen 0–2.

15 minutter inn i annenomgangen kom Gabriel Martinelli seg alene med keeper og lobbet ballen i mål, men brasilianeren ble avblåst for offside.

Saka klarte derimot å holde seg på riktig side når han fikk ballen av Alexandre Lacazette. Unggutten dro av Brandon Williams og banket ballen på ny nede i hjørnet.

Franskmannen ville også notere seg på scoringslisten da han ble dyttet i bakken av Ozan Kabak inne i 16-meteren. Dommer blåste for straffe og Lacazette gikk frem og satte ballen kontant i mål.

Grafikk fra Sofascore!

I det klokken bikket 90 minutter ble innbytter Emile Smith-Rowe spilt nydelig opp av Nicolas Pépé inne i boksen, og kunne enkelt sette inn det femte for dagen.

Arsenal har tatt et godt grep om fjerdeplassen i Premier League og ligger nå seks poeng foran Tottenham på femteplass, som vant 3–0 over Crystal Palace søndag. De røde fra Nord-London har riktignok spilt 19 kamper, mens Tottenham kun har spilt 16.

KUNNE FEIRE: Mohamed «Moi» Elyounoussi kunne feire sa han sendte Southampton i ledelsen borte mot West Ham. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Mohamed «Moi» Elyounoussi fikk endelig starte igjen for Southampton i Øst-London mot West Ham, og takket for tilliten med scoring etter bare åtte minutter.

Nordmannen fikk ballen rett utenfor 16-meteren, og banket den i hjørnet på halvspretten – med venstrefoten!

– Det var på tide at vi vant. Vi har jobbet veldig hardt de siste ukene, sier Elyounoussi til BBC.

Det er første gang «Moi» scorer i Premier League siden målet mot Newcastle 28. august. Han har heller ikke startet i ligaen siden 20. november.

Michail Antonio utlignet til 1–1 like etter pause, før VAR sikret straffe til Southampton. Den omsatte James Ward-Prowse i 2-1-ledelse. Saïd Benrahma utlignet for West Ham atter en gang, men Southampton nektet å rote bort disse tre poengene.

Jan Bednarek headet inn 3–2 drøyt 20 minutter før slutt.

Southampton ligger på 14.-plass i Premier League med 20 poeng på 18 kamper. Det er ett poeng foran Everton på 15.-plass og likt på poeng med Brentford, Crystal Palace og Brighton på plassene over.

PS! Mathias Normann er ute med en bekkenskade og var ikke i Norwich-troppen som møtte Arsenal.