Espejord ikke med- disse skal møte Rosenborg

Mikael Norø Ingebrigtsen er med i troppen for første gang på over to måneder.

Gaute Helstrup må fortsatt klare seg uten Runar Espejord. Gaute Helstrup må fortsatt klare seg uten Runar Espejord. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Søndag er det duket for en av kampene TIL-supporterne først sjekker datoen for når terminlisten er klar- nemlig Rosenborg på Alfheim. Et lag TIL har hatt et godt tak på hjemme i Tromsø. Siden 2005 har RBK kun vunnet tre ganger på Alfheim, mens TIL står med seks seire.

– Det blir en artig kamp som vi gleder oss til. Det har pleid å være gode matcher mot Rosenborg her på Alfheim. Jeg synes vi gjorde en ålreit kamp mot Brann og er veldig god i perioder mot Kristiansund. Så handler det om å ta med seg en del av det, sier TIL-trener Gaute Helstrup, som møter et Rosenborg-lag som har skuffet hittil i sesongen.

Trønderne ligger på en femteplass, ti poeng bak serieleder Molde, og det ble nylig klart at Åge Hareide ikke fortsetter som trener etter sesongen.

– Det er et lag som nok har enda større ambisjoner. De har mange gode spillere, så det blir en utfordring for oss. Men har hjemme har vi lyst å ta tak i kampen og vise oss fram på en god måte, sier TIL-treneren, som kjørte en sekvens på tjue minutter med terping på avslutninger sammen med August Mikkelsen og Moses Ebiye etter fredagens trening.

Dere har levert flere gode kamper, uten den store poengfangsten. Nå er det vel på tide å sitte igjen med poeng etter kampslutt?

– Vi har lyst på tre poeng ja, det sier seg selv, avslutter Gaute Helstrup.

Espejord fortsatt ute- Norø Ingebrigtsen tilbake

Runar Espejord er tilbake i full trening, og sa etter fredagens trening at han håpet på å være med i troppen. Kampen kommer imidlertid for tidlig for spissen, som har en utlånsavtale som løper ut etter søndagens kamp. Som iTromsø skrev fredag, pågår det forhandlinger mellom TIL og Herenveen om å forlenge avtalen ut sesongen.

En annen skadeplaget spiller, Mikael Norø Ingebrigtsen, er tilbake i troppen, for første gang siden sesongens første hjemmekamp mot Molde. Felix Winter er ikke med. Dansken mister kampen på grunn av skade.

Det betyr at Gaute Helstrup har følgende tropp å velge fra:

Jacob Karlstrøm, Simon Thomas, Jostein Gundersen, Casper Øyvann, Niklas Vesterlund, Anders Jenssen, Isak Helstad Amundsen, Tomas Olai Totland, Lasse Nilsen, Kent-Are Antonsen, Ruben Yttergård Jenssen, Sakarias Opsahl, Magnus Andersen, Eric Kitolano, Daniel Berntsen, Adam Ørn Arnarson, Joachim Rothmann, August Mikkelsen og Moses Ebiye.

Forventer utsolgt Alfheim

TIL kan fortsatt han kun2000 tilskuere på Alfheim. I forrige hjemmekamp mot Kristiansund var det kun drøye 1500 innenfor portene. Mot Rosenborg ser det imidlertid ut til å bli utsolgt, på tross av fellesferie og trasig værmelding.

– Vi har solgt 1800 billetter hittil, så det nærmer seg utsolgt Vi har solgt langt flere nå enn på samme tidspunkt i de foregående hjemmekampene, sier arrangementansvarlig i TIL, William Frantzen, til iTromsø lørdag formiddag.

Det betyr at tromsøværingene som vil se klassikeren, bør være rask med å sikre seg billett.