TIL – Vålerenga 1–1

I første omgang kunne han gitt TIL-ledelsen med et smart skudd fra skrå vinkel – ballen gikk i stolpen og ut. Etterpå var han selvkritisk til avslutningen.

– Jeg så det var ledig i hjørnet og forsøkte å plassere den rolig. Det var marginer, men det er ikke godt nok når den ikke går i mål, sier Mikkelsen, som har hatt noen økter med avslutningstrening sammen med Sigurd Rushfeldt i det siste.

– Han har mange tips, og det er bra å ha han på feltet. Det er mye lærdom å ta med derfra, sier Mikkelsen.

– Hva tror du er dommen til Sigurd over avslutningen i stolpen?

– Min dom er at den ikke er god nok, så da tipper jeg han mener det samme, smiler Mikkelsen, som mener TIL burde vunnet søndag.

I stedet ble det 1–1 etter at Vålerenga ufortjent utliknet kvarteret før slutt.

– Det er bittert nå. Jeg synes vi fortjener mer. Vi har kontroll defensivt og skaper sjanser offensivt, sier Mikkelsen.

TIL-PROFIL: August Mikkelsen utfordrer VIF-spiller Tobias Christensen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB

iTromsø vet at driblefanten følges tett av større klubber – både i Norge og utenlands.

– Jeg vet at det er litt interesse fra klubber, men det påvirker meg egentlig ingenting. Jeg føler jeg er flink til å holde fokus på de riktige tingene, sier 20-åringen.

Han bor fortsatt på gutterommet på Gammelgård i Tromsdalen.

– Jeg er klar for å komme meg ut av gutterommet i hvert fall, sier Mikkelsen med et smil, før han legger til:

– Jeg har ikke så mange tanker rundt det egentlig. Jeg har fokus på TIL, sier Mikkelsen.

– 70 prosent bra

Den første seieren hjemme på Alfheim lar fortsatt vente på seg for TIL, som måtte se to poeng glippe da Henrik Bjørdal utliknet for Vålerenga kvarteret før slutt. Da hjalp det lite at TIL var det beste laget og hadde klart fleste muligheter.

TIL-trener Gaute Helstrup var fornøyd med prestasjonen til laget sitt, men selvsagt skuffet over å ikke få tre poeng.

– Det er litt både òg. Jeg synes ikke vi er gode i 90 minutter, men det er 70 prosent som er bra og 30 prosent vi ikke er helt fornøyd med. Vi møter et godt VIF-lag, men jeg føler vi er et knepp hvassere og skulle gjerne hatt med oss tre poeng, sier Helstrup.

Lasse Nilsen og Henrik Bjørdal måtte begge ut på sidelinjen for å sy etter å ha skallet sammen i førsteomgangen. Nilsen ble etter hvert klar for å komme inn, men ventet med å komme tilbake på banen til også Vålerenga-spilleren var blitt sydd av TILs lege Jorid Degerstrøm.

TIL-treneren forteller hvordan han opplevde den litt spesielle situasjonen.

– VIF spør om vi skal spille med ti mann siden begge må sys. De var klar til å bytte, så si stedet for at de gjør et bytte og vi kanskje må vente for å se om Lasse kunne fortsette eller ikke, så ble vi enig om å spille ti mot ti, sier TIL-treneren, som gjorde et dobbeltbytte med et snaut kvarter igjen å spille, da Niklas Vesterlund og Runar Espejord erstattet henholdsvis Nilsen og målscorer Moses Ebiye.

Angrer ikke på byttene

Kun få minutter etterpå ble Vesterlund fraløpt da Henrik Bjørdal lobbet inn 1–1 over en Jacob Karlstrøm på halvdistanse. TIL-treneren angrer likevel ikke på byttene.

– Nei, vi står for de byttene. Både Lasse og Moses hadde en god kamp, men vi ville ha inn friske bein og ny energi, og det fikk vi med de guttene, sier Helstrup.

Overgangsvinduet er åpent, og det har blant annet blitt spekulert i en retur for tidligere TIL-spiss Zdenek Ondrasek. Helstrup tror TIL kommer til å forsterke troppen i løpet av august.

– Ja, jeg tror det, men det skal litt til og det må passe for flere parter, sier Helstrup, som tror Runar Espejord nærmer seg startplass. Det vil være viktig for TIL, som trolig må klare seg uten Moses Ebiye i noen kamper. Spissen skal hjem til Nigeria for å være til stede under konas fødsel.

– Jeg håper at det begynner å nærme seg. For hans del handler det om «touchen», kampfølelsen og å komme i enda bedre form, så sånn sett er minuttene i dag verdifulle, sier Helstrup.

– Har strammet kraftig til

TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen serverte Moses Ebiye på mesterlig vis da TIL tok ledelsen. Veteranen mener TIL har løftet seg etter den svake perioden som toppet seg med en pinlig cup-exit mot Alta.

– Jeg mener vi er et bedre lag nå enn for noen uker siden. Vi har jobbet godt på trening og strammet kraftig til, blant annet når det gjelder å ha spillere mellom oss og avslutningene. I dag blokkerer vi mange skudd og slipper til få avslutninger. Jeg tipper Vålerenga er misfornøyd med sin prestasjon i dag, og føler de er heldig som tar ett poeng, sier Yttergård Jenssen, som er enig med Helstrup at situasjonen med Bjørdal og Nilsen ble løst på en god måte.