Dermed må Norge vente på resultatet av Montengero-Romania søndag før OL-billetten kan bli klar.

– En veldig tom følelse. Nå er det bare å vente å se hva som skjer i morgen, sier Skogrand til TV Norge.

Muligheten for OL-plass må kalles meget god, men Norge kan - etter sjokktapet 23–28 for Montenegro - ryke om Romania vinner med nøyaktig fem mål med 30–25 eller flere scorede mål i kampen.

Skogrand utelukker ikke at Romania og Montenegro kan ende på akkurat det resultatet som sender Norge ut av OL

– Tanken har slått meg. Men vi får håpe de spiller skikkelig i morgen, sier Skogrand etter å ha doblet sin personlige rekord i antall scoringer i en landskamp. Hun scoret seks mot Russland i 2015.

– Det er ingen god følelse å være avhengig av andre, sier Thorir Hergeirsson.

Malin Aune hadde sjansen til å sikre seksmålsseier fem sekunder før slutt fra høyrekanten. Men bommet.

– Vi skulle gjerne hatt en bedre vinkel på det skuddet der, sier kaptein Stine Bredal Oftedal som ikke gleder seg til en søndag med nervene i helspenn.

– Fantastisk godt gjennomført av jentene, mener Hergeirsson. Han er stolt av resultatet og prestasjonen.

– Vi er på en helt annen planet enn i går, beskriver Geir Oustorp – TV Norges ekspert.

Venstrehendte Skogrand grep sjansen da Nora Mørk bommet på sin første straffe. Hun banket inn ni straffer og tre spillemål da Norge løftet seg voldsomt fra skrekktapet for Montenegro fredag.

19 minutter før slutt ledet Norge med 19–13. Stine Skogrand satte inn sitt syvende strake straffekast. Akkurat det Norge trengte for OL-plass.

Norge ledet fortsatt med de nødvendige seks målene fem minutter før full tid, men Cristina Neagu reduserte på straffekast. Etter en Bredal Oftedal-feil og en Skogrand-bom var Norge nede i fire mål.

Så satte Skogrand inn en ny straffe, men Neagu svarte fra straffemerket.

Stine Bredal Oftedal førte Norge opp i fem målsledelse før Katrine Lunde reddet fra Romania. Veronica Kristiansen ga Norge seks måls ledelse etter en glimrende pasning fra Sanna Solberg-Isaksen minuttet før slutt.

Da luktet det OL, men billetten røk det siste minuttet.

NORSK JUBEL: Stine Skogrand (til venstre) jubler sammen med Vilde Ingstad, Marta Tomac, Marit Røsberg Jacobsen og Silje Solberg. Foto: Aleksandar Djorovic

Romania reduserte nok en gang 17 sekunder før slutt. Norge tok en time out før Aune fikk den siste sjansen da Norge satte inn syv angrepsspillere.

To av tre nasjoner går til OL. Stillingen er slik: 1) Montengro 2 poeng. Målforskjell: + 5 mål, 2) Norge 2 poeng. Målforskjell: 0. 3) Romania 0 poeng. Målforskjell: – 5.

Dermed går Norge til OL på alle andre resultater enn femmålsseier til Romania søndag. Ved det resultatet vil alle tre nasjoner stå på null i målforskjell og antall scorede mål avgjør hvem som kommer til OL.

– En helt annet innstilling i dag enn i går, meldte trener Tonje Larsen i pausen.

Men det begynte rustent lørdag også.

Romania ledet både 2–0 og 3–1 før Norge kom i gang. Først 17 minutter ut i omgangen sendte Stine Skogrand håndballjentene i ledelsen fra straffemerket.

Bergenseren satte med fem strake straffer i mål. Sammen med Stine Bredal Oftedals spill var hennes straffeskyting den viktigste årsaken til at angrepsspillet fungerte bedre enn fredag.

Kapteinen ordnet fem assist i tillegg til to scoringer før pause. «Basketscoringen» til 7–7 gjør ingen henne etter. Bredal Oftedal rygget ballen mens hun droppet før hun droppet seg inn i en målgivende finte motsatt vei.

VIKTIG DUELL: Katrine Lunde mot Romanias midtpunkt Cristina Neagu. Foto: Aleksandar Djorovic

Norges forsvar hadde ikke full kontroll på kombinasjonen mellom skytteren Cristina Neagu og Crina Pintea. Neagu scoret fem mål, men Katrine Lunde kom ut av omgangen med 10 sterke redninger og var en hovedårsak til 13–11-ledelsen ved pause.

– Lunde har vært viktig, beskriver TV Norge-ekspert Ida Alstad.

Keeperen med to OL-gull fortsatte storspillet i 2. omgang og endte opp på 16 redninger.

PS! Sverige er OL-klare etter 34–21 over Argentina lørdag. De får etter alt å dømme med seg Spania fra denne puljen. Ungarn og Russland sikret også OL-billetten lørdag. Fra før er disse klare: Japan, Frankrike, Brasil, Sør-Korea, Angola og Nederland.