Norge starter kvaliken hjemme mot Østerrike 3. september - og er ellers i gruppe med Kroatia, Finland, Aserbajdsjan og Estland.

– Norge har en veldig spennende generasjon på vei opp, med lovende spillere som allerede leverer på toppnivå i inn- og utland. Ingen er bedre enn VG på norsk fotball, og vi gleder oss til å vise disse kampene for våre abonnenter, sier rettighetssjef Aslân Farshchian i VG.

Johan Hove (Strømsgodset), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Osame Sahraoui (Vålerenga), Håkon Evjen (AZ Alkmaar), Emil Konradsen Ceide (Rosenborg), Jørgen Strand Larsen (Groeningen) og Erik Botheim (Bodø/Glimt) er noen av U21-profilene som er med i en forberedende samling i juni.

– Det er mange spennende spillere, stor bredde og tøff konkurranse, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud om troppen.

U21-PROFIL: Håkon Evjen i aksjon for Norges U21-landslag i EM-kvalikkampen mot Gibraltar i september i fjor. Foto: Fredrik Hagen

PS! EM spilles i Georgia og Romania i 2023. Gruppevinnerne, samt den beste gruppetoeren er direkte kvalifisert til mesterskap. De øvrige åtte gruppetoerne spiller playoff om de siste fire plassene.