På tv-bildene så man den tyske manageren henvende seg med en sarkastisk applaus til linjemannen – etter det som må ha vært en frustrerende ettermiddag for Liverpool.

– Vi er vant til at armhuler, klubbemblemer og tær er offside nå, sier Klopp i intervjuet med BT Sports etter kampen.

– Straffen, det er hva det er. Jeg tror avgjørelsen var korrekt, sa Klopp.

Intervjueren til BT Sport dro fram at Liverpool-kaptein Jordan Henderson hevdet at enkelte Brighton-spillere ikke mente det var straffespark og det fikk Klopp til å steile.

– Dere prøver igjen på min bekostning å skape overskrifter. Dere prøver på dette hver gang. I dag sier jeg at det var straffe og du er ikke fornøyd med det svaret. Hva har du lyst til å høre da? Kan du ikke komme med svaret selv, svarte en tydelig frustrert Klopp.

Først trodde alle at Mohamed Salah hadde sendt ligamesterne i føringen før pause. Men VAR-bussen brøt inn, målte opp sine centimeter og konstaterte offside på egypteren da han startet mellom Brighton-duoen Ben White og Lewis Dunk og vippet ballen forbi Mat Ryan. Det samme gjentok seg i 2. omgang. Da på stillingen 1–0, og da med Salahs innbytter-erstatter Sadio Mané: Afrikaneren satte hodet på en dødball og styrte inn det alle trodde var 2–0.

VG Live: Fyldig referat fra kampen her!

Men igjen var VAR-skjermen nådeløs for Liverpool og fratok gjestene scoringen. Og da dommer Attwell brukte skjermen på sidelinjen for å finsikte Andrew Robertons spark på Brighton-angriper Danny Welbeck innenfor 16-meteren var alle vonde ting tre for Liverpool:

Straffespark til Brighton, Pascal Gross banket ballen midt i mål – og scoringen fra banens ene tysker sendte den andre til fortvilelse: For det var da Klopp reagerte med å applaudere ironisk til dommerteamet. Legg til at anvendelige James Milner tok telling og måtte ut med det som kunne se ut som en hamstringskade og måtte byttes ut. Det kan bety enda en skade hos den regjerende mesteren, som fra før har blant annet Trent Alexander Arnold, Virgil van Dijk, Joel Matip, Joe Gomez, Naby Keita og Thiago på forfallslisten.

Kaptein og samlingspunkt Jordan Henderson (30) gjorde derimot comeback fra skade da han ble byttet inn ved pause. Han var klar på at dommeren aldri burde gitt Brighton straffe på overtid.

– Dette var vårt. Det skulle vært tre poeng, etter min mening. Jeg har sett reprisen. Det er ikke straffe. Det føles som vi står her hver eneste uke og diskuterer situasjoner. Jeg vil ikke blande meg inn i trøbbel, men for meg er det ikke straffe, sier Henderson til BBC.

Han hevder Danny Welbeck, hans tidligere lagkamerat fra det engelske landslaget som altså fikk tilkjent straffesparket, sa det samme etterpå.

– Danny Welbeck sa til meg at det ikke var straffe. Fire eller fem av dem følte det ikke var straffe. For å overprøve avgjørelsen, må det være «klart og tydelig», påpeker Henderson og sikter til VAR-regelen om at dersom videoassistansen skal sjekke enkelthendelser, skal det i utgangspunktet være en opplagt feilvurdering fra dommeren.

LIVERPOOLS ULYKKE: Brightons Pascal Gross banket ballen midt i mål da han fikk sjansen på straffespark på overtid mot Liverpool. Det ga 1–1. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / X01348

Det lå an til ettmålsseier takket være suksesshandelen Diogo Jota (23). I barndommen i Portugal foretrakk han å se på byrivalen Everton, men som voksen er han i ferd med å bli en Merseyside-yndling i rødt:

Da Jota fikk ballen av Salah og trakk seg fri på tvers av Brighton-forsvaret, fant en ledig sti av desperate forsvarere der han trillet ballen inn til 1–0, var det samtidig hans niende mål på bare 14 kamper for Liverpool (alle turneringer).

Tallene hans er enda mer imponerende om du bryter det ned i scoringer per minutt: Siden han stadig byttes inn og ut etter overgangen fra Wolverhampton, er han oppe i scoring hvert 56. minutt. Hattricket mot Atalanta i Champions League er med på å pynte på den statistikken:

Neal Maupay kunne faktisk vært den som gjorde 1–0. Brighton-angriperen fikk i likhet med lagkamerat Pascal Gross nemlig også mulighet fra straffemerket, dette etter bare 20 minutter. Men der lagkameraten skjøt midt i, plasserte Maupay ballen utenfor, og bare seks minutter senere måtte han av banen.

En dag å glemme for Brighton-spilleren. Det spørs om Jürgen Klopp greier det samme.