– Filip Jørgensen er vår N’Golo Kanté. Det er ingen tvil om det. Jeg har sagt det helt siden jeg kom hit at Filip et av de største talentene jeg har sett, sier Bakenga til VG.

Fire dager etter han fylte 19 år var han overalt, dekket rom og fordelte baller i favorittrollen som midtbaneanker. Han ble kåret til banens beste av blant andre Eurosport, Telemarksavisa og VG (se børsen her) etter 1–0-seieren mot Bodø/Glimt.

I fjor uttalte Odds daglige leder Einar Håndlykken at han hadde «vært forelsket i flere måneder» da Kragerø-gutten fikk gjennombruddet sitt mot Vålerenga. Odd-trener Jan Frode Nornes legger ikke skjul på sin begeistring.

– Han er veldig voksen i måten han opptrer på på banen. Jeg pleier å si at «Filip Jørgensen spiller ikke fotball, han er fotball».

Sander Svendsen scoret det avgjørende 1–0-målet for Odd:

Selv er 19-åringen svært beskjeden.

– Det er gøy, det. Jeg bare spiller som jeg føler og tenker ikke så mye, sier Jørgensen, som trolig er på radaren til flere klubber.

– Hvis han fortsetter sånn så regner jeg med at det er mange som kikker på ham, sier målscorer Sander Svendsen.

– Han er meget god i alle spillets faser. Jeg er veldig glad for at han spiller i Odd, sier Nornes til VG.

– Ja, vi får se hvor lenge det blir da?

– Det er klart at vi ønsker å beholde ham er lengst mulig, men spiller han som nå så vet man aldri.

BESKJEDEN: Filip Rønningen Jørgensen er ikke den som er mest pratesyk i intervjusituasjoner. Her fra et intervju med VG-reporter Arilas Berg Ould-Saada i fjor. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Mushaga Bakenga har gitt Jørgensen et oppdrag.

– Det eneste Filip mangler er å skjønne selv hvor god han er, men det begynner å komme. Jeg har gitt ham en oppgave om å se seg selv i speilet hver dag og si «fy fader, så god jeg er», for den gutten der har absolutt alt som skal til for å lykkes, sier han og fortsetter:

– Utenfor banen likner han veldig på N’Golo Kanté der også. Han er veldig ydmyk og rolig utenfor, men med en gang han går ut på banen er det ingen som gir mer enn Filip. Han er så modig og vil ha alltid ha ballen. Han er en fantastisk fotballspiller som jeg vet kommer til å spille i de største ligaene.

Chelsea-stjernen N’Golo Kanté, som ble kåret til banens beste i lørdagens Champions League-finale, er kjent som en veldig beskjeden fotballspiller som ikke tar noe plass i garderoben.

Da Kanté ble hentet fra fransk fotball til Leicester før gullsesongen i 2015/16 måtte han få beskjed om å slutte å jogge til trening og skaffe seg en bil. Isteden for å kjøpe seg en luksusbil som lagkameratene, skaffet han seg en liten Mini Cooper.

Selv tuslet Jørgensen hjem langs fortauet med en pizzaeske i neven etter søndagens kamp, ifølge ham selv uten å tenke for mye på hva som kan skje i fremtiden.

– Nei, det vet jeg ikke. Vi får se. Jeg vet ikke om noen vil ha meg, jeg, ler Jørgensen da VG spør hvor lenge Odd klarer å beholde ham.

Filip Jørgensen berget ett poeng på overtid for Odd tidligere i sesongen: