Stjørdals-Blink – Sogndal 2 – 1 (1 – 0): – Jeg er redd for at ved at de bor sammen så kommer de til å gå lei av hverandre etter et år. De trenger kanskje en pause, sier en lattermild Tom Dent til pressen etter seieren mot Sogndal onsdag kveld.

Stjørdal-Blinks engelske hovedtrener var i storslagent humør å ha tatt sesongens første trepoenger. Mye av grunnen til det kan han takke et samboerpar fra Bodø for.

Barndomskompisene Ask Tjærandsen-Skau og Runar Hauge kom begge på utlån fra Bodø/Glimt til Stjørdals-Blink før denne sesongen. Under årets første hjemmekamp for de røde og svarte var de begge helt avgjørende med hver sin scoring.

– Vi har vel spilt mot hverandre siden vi var seks år gamle. Og siden vi var 13–14 år gamle har vi spilt på samme lag og fulgt hverandre hele veien. Vi har spilt på kretslag, landslag og i Glimt. Mange kamper sammen, smiler Ask Tjærandsen-Skau på den digitale pressekonferansen en god time etter kampslutt.

Lillebror Hauge åpnet scoringskontoen

Men vi starter med Runar Hauge. 19-åringen, som for øvrig er lillebroren til AC Milan-profilen Jens Petter Hauge, startet det hele på Mus Arena onsdag kveld.

Etter bare fire minutter mottok han et hardt og lavt innlegg fra Kjetil Holand Tøsse. Førstetouchet var bra, så la han ballen lekkert mellom beina på keeper og i nettet. En herlig scoring fra unggutten.

– Ambisjonene er å spille så mange kamper som mulig, å score så mange mål og få så mange målgivende pasninger som mulig. Det gikk fint i dag, så det får jeg bare fortsette med, sier han til Adressa.

ERFARING: Ask Tjærandsen-Skau fikk én kamp i Eliteserien for Bodø/Glimt, mot Start på tampen i fjor. I år er han lånt ut hele sesongen til Stjørdals-Blink. Foto: Mats Torbergsen

Frisparkperle fra samboeren

Ledelsen beholdt Blink fram til det var spilt 57 minutter. Da scoret Sogndal etter en dødball. Og etter at vertenes Jakob Skille ble utvist med gode 20 minutter igjen å spille, trodde de fleste i Stjørdal at seieren skulle bli med bussen tilbake til saftbygda.

Men Tjærandsen-Skau ville det annerledes. Med ti minutter igjen på kampuret fikk Blink frispark fra rundt 22 meter. Bodøværingen tok sats, og ballen gikk vidunderlig opp i lengste kryss. Et mål som garantert kommer til å gå sin seiersgang når sesongen skal oppsummeres i desember.

– Jeg sto og ventet på det, sier Hauge selvsikkert. – Vi har spilt sammen siden vi var 14. Jeg vet hva han kan gjøre. Når den gikk inn var det bare å slippe løs alle følelser.

– Det gikk ganske fort fra ballen forlot foten til hele stadion jublet og jeg får ti lagkamerater etter meg. Den følelsen vil jeg ha igjen. Jeg har øvd mye på frispark og vært nære på tidligere, men det var utrolig deilig å gjøre det i kamp. Også viste det seg å i tillegg være veldig viktig. Digg, oppsummerer matchvinneren.

Vil holde det «hemmelig» for Glimt

At det er veldig viktig er ingen underdrivelse. Blink hadde ingen vane forrige sesong med å vinne kamper mot antatt sterkere motstand, så å slå Sogndal hjemme tidlig i sesongen gir trener Tom Dent etterlengtet arbeidsro.

– Jeg tok dem hit for at de skulle spille. Da jeg fikk jobben var de to navn jeg hadde høyt oppe på ønskelisten. Jeg er glad for å ha dem her så lenge som mulig. Men hvis de presterer for bra kan det hende Bodø vil ha de tilbake. Jeg vil ikke gi dem for mye ære, for jeg vil ha dem her i 30 kamper!

– Men det er tydelig hva de kan med hva de prestere i dag. Runar gir oss en skikkelig trussel fremover, som vi kanskje manglet i fjor. Ask er flink til å kontrollere kampene, også defensivt. De to er veldig viktige for laget, og to fantastiske karakterer, skryter Dent.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg

–Gode kompiser

Skrytet kommer rett tilbake til den 30 år gamle treneren.

– Spilletid er viktig i alderen vi er i. Vi kjenner hverandre godt, og Tom kjenner oss godt. Jeg er sikker på at han vil gjøre oss til bedre fotballspillere, sier Tjærandsen-Skau.

Og på bekymringen fra Dent om at de to ungguttene fra Nordland henger for mye sammen kan de berolige briten.

– Det har gått veldig fint. Når jeg fikk en scoring er det fint at han fikk det samme. Jeg tror han fikk litt ekstra motivasjon av det. Vi har det bra og trives godt sammen. Vi har spilt på lag i mange år og er gode kompiser, sier Runar Hauge.