I serien i høst har laget blomstret og vunnet seks av åtte kamper og inntatt 3. plassen bak storfavorittene til å ta gull og sølv, Vipers og Storhamar. Onsdag kveld gikk Sola til semifinalen i cupen, etter seier over nettopp Storhamar.

– Det er kjekt å kunne sparre med henne hjemme på kjøkkenet, sier Stegavik til VG etter den utrolige snuoperasjonen i kvartfinalen.

Der lå Sola under 12–16 ved pause, men vant til slutt 33–28.

Stegavik la i vår opp etter en lang karriere på håndballbanen og har siden i sommer vært trener for Solas kvinnelag.

– Hvordan er det å være trener for kona?

– Det går veldig bra. Vi har tross alt å gjøre med en av verdens beste venstrekanter. Hun er god å ha banen – og også hjemme når jeg legger planer og kan spørre «hva tror du jentene sier om det?». Hun kjenner gruppa mye bedre enn meg, som har vært der i bare fire måneder. Derfor er det kjekt å ha henne å sparre med.

Begge var sikre på at mulighetene til semifinale lå der, selv om Storhamar altså ledet med fire mål etter de første 30 minuttene.

– Han er ganske rolig, sa Herrem til TV 2 etter kampen.

Steffen Stegavik sier selv:

– Jeg beholder kanskje roen når jentene er stressa – men er stressa når de er rolige. For jeg var jo ikke så rolig utover i 2. omgang ...

Derimot var han rolig da spillerne hans bommet og bommet og baklengsmålene rant inn før pause.

– Vi hadde vel syv-åtte stolpeskudd, så jeg var ikke bekymret for angrepsspillet. Hvis vi bare fikk opp energien bakover på banen, så var mye gjort.

Med Camilla Herrem på den ene kanten og Maja Magnussen på motsatt kant løp Sola Storhamar i senk utover i 2. omgang. Men Stegavik snakker igjen forsvar:

– Vi har to kantspillere som er med og gjør forsvaret tett. De ligger ute og snapper og er flinke til å plassere seg. På den måten gjør de det også enklere for midtforsvaret, der Martha Barka, Martine Wolff og Hege Holgersen Danielsen var glimrende, sier Sola-treneren.

– De gjør jobben enklere for hverandre.

I vår skulle Sola egentlig ut i kvalifiseringsspill for å beholde plassen på nivå én – men det ble ikke noe av som følge av corona-krisen.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så kjapt. Jeg er overrasket og imponert over jentene, sier Steffen Stegavik.

– Angrer du på at du la opp?

– Nei, det var et riktig valg. Jeg har ikke savnet å være på banen. Samtidig er det gøy å gå rett inn i miljøet og tenke håndball hver dag. Men det er én ting jeg angrer på ...

– Hva da?

– At jeg som spiller ikke så mer video. Det er mitt tips til dagens spillere – se mer video!

– Nå handler det om å unngå Vipers i semifinalen?

– Ja, det samme tenker nok Fana og Fredrikstad, smiler Steffen Stegavik.

Kvartfinaleresultatene:

Fana – Tertnes 27-22, Molde – Vipers Kristiansand 19-36, Byåsen – Fredrikstad 22-23, Sola – Storhamar 33–28.

Trekning foretas torsdag.