Billettsalget skulle egentlig vært på mandag, men stor pågang ga tekniske utfordringer da 2500 åpne billetter til NM-finalen mellom Brann og Lillestrøm ble lagt ut. Dermed måtte salget utsettes ett døgn.

– Billettene ble utsolgt på et kvarter. Rundt 10.000 mennesker var inne for å prøve å få tak i billetter, skriver kommunikasjonsrådgiver i Norges Fotballforbund, Christer Madsen til VG.

2500 billetter ble lagt ut for salg klokken 12.00 på mandag og da VG prøvde å logge seg på ble vi møtt av en såkalt 503-melding. Det er en feil som ofte skjer når det er stor pågang til et nettsted.

«På grunn av ekstremt stor pågang for å få tak i billetter til cupfinalen oppsto det en teknisk feil hos NFFs billettleverandør SecuTix. NFF og SecuTix beklager dette. Billettsalget flyttes til tirsdag 9. mai klokken 12.00.», skrev Norges Fotballforbund på mandag.

– SecuTix garanterte at det skulle fungere i deg. Det var en teknisk feil i går, som de fikk rettet opp i før det ble lagt ut i dag, så i dag gikk alt fint, sier medieansvarlig i NFF, Morten Morisbak Skjønsberg, til VG.

Noen kom likevel gjennom systemet på mandag og fikk lagt inn brukeropplysninger. NFF valgte å gi disse mulighet til å forhåndskjøpe billetter før det kom ut for salg 12.00 på tirsdag.

«I løpet av natten har vi sjekket i systemet: De som registrerte brukeropplysninger og mottok et gyldig ordrenummer på sin bestilling har blitt kontaktet på mail – og fått tilbud om å kjøpe billettene. Det dreier seg om 373 personer», skriver forbundet tirsdag.

Tidligere ble Brann tildelt 8510 billetter. Lillestrøm fikk 6740 billetter.

Finalen spilles på Ullevaal stadion 20. mai. Det er kongepokalen for 2022 som skal deles ut.