– Jeg tror ikke jeg har lovet noe som helst, men man må få lov å ha drømmer, sier Brann-trener Eirik Horneland til VG.

Foran folkehavet på Torgallmenningen i Bergen ble Brann hedret av sine egne etter 2–0-seier i cupfinalen mot LSK, og hovedtreneren hintet til store ambisjoner før cupen 2023 starter med kamp mot Frøya i første runde allerede på onsdag:

– Det er profesjonelle gutter. Vi har fått et napp i 2022, og så skal vi ha et napp i 2023 i tillegg, smilte Horneland til vill applaus fra bergenserne:

Overfor VG er Horneland litt mer edruelig på hvorvidt han har «lovet» bergenserne et nytt gull, og fokuserer på veien videre:

– Du har lyst å være med å slåss om det neste også. Når du først har vunnet så blir du besatt av det. Jeg håper vi klarer å være med å kjempe om det, sier Horneland til VG.

Også kaptein Sivert Heltne Nilsen måtte tåle spørsmål om å forsvare Kongepokalen – og potensielt bli det første laget som vinner to cupgull på ett år:

– Vi har fått smaken på noe, og vi er sultne på å oppleve dette igjen. Vi må bare bygge videre på dette nå. Vi har et lag og et trenerteam som nesten har løftet oss på rekordtid, sier Heltne Nilsen til VG.

Aune Heggebø scoret i semifinalen mot Stabæk, men måtte stå over finalen med en skade og ankom på krykker under feiringen.

Horneland snakker om at han vil se «Brann» skrevet på Kongepokalen 2023, er du revansjelysten på å få spille i en cupfinale?

– Ja, definitivt! Så vi må komme oss tilbake til Oslo, gliser Heggebø til VG.

MÅTTE STÅ OVER: Aune Heggebø forlater her feiringen på krykkene han har brukt den siste tiden. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Søndag ettermiddag toppet festen seg da et folkehav stilte opp på Torgallmenningen – midt i Bergen sentrum – for å hylle sine helter.

Én etter én ble spillerne ropt opp på scenen av Brann-speaker Remi Taule og mottok applaus fra euforiske bergensere.

– Det er ikke mulig å beskrive. Jeg føler meg utrolig heldig som får være med på dette med denne gjengen her. Det er en drøm, sier Heltne Nilsen foran folkehavet i Bergen.

Kapteinen ble bedt om å synge – og vartet opp med denne varianten:

– Det var helt rått. Når du tenker på det sykeste du kan forestille deg etter å ha vunnet et trofé så er det her det ganger 2 – eller kanskje 10. For en drøm å få være med på, jeg føler meg utrolig heldig, oppsummerer Heltne Nilsen til VG.

Branns storscorer Bård Finne, som satte 2–0 mot LSK, var heller ikke i tvil om hvor høyt han setter cupgullet.

– Den siste uken som Brann-spiller er absolutt det største jeg har gjort som fotballspiller. Det er det ingen tvil om, sier en lykkelig Finne.

– Det har vært fantastisk å dele dette med så mange bergensere. Det er en drøm som går i oppfyllelse, og det er ikke mange bergensere som har fått oppleve denne – så da «checker» jeg av den på listen, smiler Fredrik Pallesen Knudsen til VG.

– Det er helt enormt. Det har ikke gått helt opp for meg enda, og jeg tror ikke det gjør det for om et par måneder. Denne cupfinalehelgen kommer vi til å leve på i lang, lang tid, sier David Møller Wolfe.

For første gang siden seriegullet i 2007 har Brann vunnet et trofé, og cuptriumfen er det første norgesmesterskapet siden 2004.

Etter en festlig flytur over fjellene, hadde flere supportere møtt opp på Flesland da spillerne landet like før midnatt lørdag. Så gikk turen videre ut på byen, der spillerne kunne ta seg «et par pinner» som Horneland kalte det.

Festen fortsatte på Torgallmenningen søndag, der tusenvis hadde møtt opp. De lagde et enormt kok og jublet vilt da de fikk se kaptein Sivert Heltne Nilsen – med Kongepokalen i hånden – og finalens store spiller, Bård Finne, komme ut av lagbussen.