– Det er litt spesielt å bli stilt i sentrum til slutt. Jeg er veldig ydmyk på at det er laget som gjøre dette. Dette er stort for laget. Når jeg først skulle vinne et ordentlig trofé er jeg sjeleglad for at det er for Brann, sier Finne til VG.

– Det er ingen som fortjener det mer enn den gjengen her, sier assistenttrener og tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp til NRK.

Huseklepp utdyper overfor VG:

– Det er en fantastisk reise og en spillergruppe som virkelig har dratt dette av gårde. De tør å være seg selv og gå ut i en cupfinale og kontrollerer kampen fra A til Å. Etter at vi var nede i fjor er det veldig imponerende å vinne cupfinalen på måten vi gjør det på.

Brann-laget skal feire gullet i hjembyen, men det blir ikke noe offisielt arrangement i Bergen før søndag. Spillerne lander nemlig ikke i byen før nærmere midnatt, og cuptriumfen skal markeres og feires på Torgallmenningen søndag.

– Bakgrunnen er at vi skal ha et charterfly i kveld, og da kommer vi ikke hjem før ved midnatt, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes, til VG.

– I morgen samles hele Bergen, sier han videre.

Likevel skal det feires innad i spillergruppen lørdag kveld.

– Det er jo i morgen det offisielle skjer. Men vi får se om vi kan få det litt på gli i kveld, sier David Møller Wolfe til VG.

– Kvelden blir fin. Vi skal i hvert fall nyte det, sier Finne.

Finne og Blomberg har vært blant eliteseriens formspillere så langt i sesongen, og i cupfinalen fortsatte de showet.

De scoret hvert sitt mål og sørget med det for at Brann er cupmestere – allerede i den første sesongen tilbake på det øverste nivået.

– Alt han tar i blir til gull, sier Lillestrøms Vebjørn Hoff til VG om Finne, som på mesterlig vis kjempet seg til avslutningen som sendte bergenserne opp i 2–0 i andre omgang.

– Han er den heteste spissen i Eliteserien, vurderer Huseklepp overfor VG.

– Han er fantastisk og har utviklet seg enormt bare på et år. Han har blitt en ganske så komplett spiss, legger han til.

Etter at Brann dro det hele i land, kunne kaptein Sivert Heltne Nilsen løfte kongepokalen sammen med resten av laget foran et rødt Ullevaal Stadion.

Etter pokalhevingen sto spillerne samlet og sang Bergens egen "nasjonalsang", Nystemten, foran en helt rødkledd tribunedel på Ullevaal.

ELLEVILL JUBEL: Kaptein Sivert Heltne Nilsen løftet kongepokalen for Brann. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Med fullsatte tribuner, sol og 20 varmegrader var festrammen satt i Oslo.

Og det var bergenserne som tok føringen fra start. Etter knapt 16 minutters spill tok Finne med seg ballen ned mot venstresiden, kriget vei ned til linja og slo inn til Blomberg.

Blomberg sto mutters alene inni feltet og fikk dermed en enkel jobb med å sette 1–0.

Da gikk det et høylytt brøl over stadion fra de mange tusen bergenserne og Brann-supporterne som hadde møtt opp.

STAPPFULLT: Den ene siden av Ullevaal var kledt i gult, den andre i rødt. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Lillestrøm var riktignok farlig frempå flere ganger utover kampen, og ni minutter før ordinær tid satte også Akor Adams ballen i målet – men dommeren dømte offside.

I tillegg hadde blant annet Thomas Lehne Olsen en stor sjanse like før pausen etter en corner, men hodestøtet strøk i stangen.

Etter pausen gjorde Finne jobben selv på mål nummer to da han tråklet seg løs og plasserte ballen perfekt mellom LSK-keeper Hedenstad Christiansen.

– Brann var bedre enn oss i dag. Vi hadde noen sjanser, men ser man det over 90 minutter var Brann det beste laget, oppsummerer en slagen LSK-trener Geir Bakke.

Brann-fansen hadde selv tatt med seg en gigantisk banner som oppsummerte historien om de siste sesongene de har lagt bak seg: Fra nedrykk og nachspielskandale, til opprykk og cupfinale.

Blomberg er en av spillerne som har blomstret i denne perioden, men senest i fjor slet han stort sett benken fra start. «Brutal», kalte Blomberg opprykkssesongen for sin egen del i et intervju med BT.

Nå er 22-åringen blitt en av Brann-trener Eirik Hornelands mest betrodde spillere, i likhet med 28 år gamle Finne.

Nå kan han også kalle seg cupmester.