Vecchias 1–1-scoring etter 64 minutter sørget dermed for at Kjetil Rekdal fortsatt ikke har tapt som Rosenborg-trener i Eliteserien. Etter 2–2 mot Bodø/Glimt med Vecchia som ubenyttet reserve og 1–0 over Odd som innbytter, fikk Åge Hareides målpoengkonge endelig sjansen fra start.

Men det tok tid før både han og Rosenborg preget oppgjøret. Før pause var hjemmelaget best i alt, Anton Salétros styrte hele midtbanen, og Rashad Muhammed skapte farlighet etter farlighet med sitt supertempo på høyresiden. Bare sekunder var spilt da den tidligere Tyrkia-proffen skaffet en av mange cornere for Sarpsborg.

– Det satte standard for hele 1. omgang. Så vi avsluttet med å slippe inn et helt utrolig unødvendig mål. 20 sekunder til pause og innkast på deres halvdel.

Det viser litt hvor vi står. Vi er litt uferdige, kanskje litt naive i perioder vi sliter litt, oppsummerer Kjetil Rekdal overfor VG.

Innkastet han sikter til, var opptakten for det som egentlig var et presist og hurtig kombinasjonsangrep fra Sarpsborg. Salétros trakk det opp, spilte til Joachim Soltvedt og fikk ballen tilbake rett utenfor 16-meteren.

Svensken prøvde å skyte, men ble samtidig løpt ned av Rosenborgs Carlo Holse. Slik ble «skuddet» ble til en målgivende, for ballen rullet videre til Tobias Heintz. I duell med RBK-stopper Renzo Giampaoli lurte lånespilleren fra Häcken inn scoringen i korthjørnet bak en ellers god André Hansen.

Etter pause overtok Rosenborg mye av initiativet – uten å skape de klokkeklare målsjansene. Men trønderne fremsto som et annet lag. Og da Tobias Børkeeiet brøt av et svakt oppspill fra Anton Skipper og videresendte til Holse, fikk Stefano Vecchia endelig ballen i en posisjon han må ha lengtet etter i nesten halvannen fotballkamp.

– Det var deilig å få en sånn mulighet. I 1. omgang rørte vi nesten ikke ballen, sier Vecchia, som var i sitt ess én-mot-én-situasjonen mot Sarpsborg-stopper Utvik.

Svensken driblet hodebry på mannen med hjelmen og avsluttet til 1–1 i lengste hjørne.

– Jeg tror hele laget kjente på at sånn her vil vi ikke spille. Det blir sånn i blant, men så får vi korrigert i pausen og kommer ut som et bedre lag. Om vi skal vinne kampene, må vi gjøre en bedre 1. omgang, fastslår Rosenborg-spilleren.

Etter utligningen hadde begge lag muligheter til å score. Tobias Børkeeiet hadde muligheten på blank goal etter en Vecchia-dødball, mens innbytter Kristian Fardal Opseth kunne avgjort i motsatt ende på overtid. Spissens heading ble stoppet av André Hansen på mesterlig vis.

– De kommer ut aggressivt i 2. omgang. Problemet i det store bildet er at vi ikke har tålmodighet med ballen. Vi våger ikke drive med ballen. Spillet går frem og tilbake i stedet. Vi blir ubekvemme, analyserer Sarpsborg-trener Stefan Billborn.

Det er andre kamp på rad han opplever at laget hans går fra en strålende 1. omgang til å være nær ugjenkjennelige etter pause. I forrige runde holdt det til 3–2-seier over Kristiansund (3–0 ved pause).

Denne gangen ble det bare ett poeng etter at Vecchia, Billborns tidligere elev fra deres felles tid i Brommapojkarna, utlignet.

– Vi kan snu på det og si at vi har to utrolig sterke førsteomganger, der vi har vært totalt dominante. Jeg tror det er viktigst for oss i laget at vi legger fokus på det; at vi er et utrolig bra fotballag og kan spille bra mot alle lag, mener Stefan Billborn.