MOLDE (iTromsø)

Molde-TIL 30 (1–0)

Etter to seire på rad, kom TIL ned på jorda igjen med et 3–0-tap borte mot Molde. En god andreomgang hjalp ikke Gutan, som fortsatt går en meget nervepirrende høst i møte når åtte serierunder gjenstår.

Søndag om en drøy uke kommer Mjøndalen til Alfheim i det som blir et uhyre viktig oppgjør i bunnstriden. TIL-seier der vil langt på vei kunne hekte av bruntrøyene i kampen om fornyet kontrakt. Slik er programmet de seks dagene.

Søndag 24.oktober

TIL-Mjøndalen

Onsdag 27.oktober

TIL-Odd

Lørdag 30.oktober

Kristiansund-TIL

-Tror guttene gleder seg

– Det blir mange poeng i spill på kort tid, men vi får bare spilt en kamp om gangen. Det blir en artig uke, og så får vi ei uke før det der vi skal trene godt, noe jeg synes vi har gjort i det siste. Jeg tror guttene gleder seg, det er artig å spille kamper, sier Helstrup, som mer enn antyder at det tøffe programmet vil bety rulleringer på mannskapet.

– Vi har mange spillere som har hatt gode innhopp og trent godt. Med tre kamper så seks kamper, så har det god verdi for oss å få gitt mange spilletid i dag, sier Helstrup, og sikter til at han benyttet alle fem byttene i kampen mot Molde, inkludert et trippelbytte halvveis ut i andre omgang.

TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen sier følgende om den potensielt helt avgjørende uka som venter.

– Nå kjennes det ut som det er lenge igjen av sesongen, men etterpå vil det kun være fem kamper som gjenstår. Mye kan endre seg på tabellen den uka. Heldigvis har vi mange spillere i matchform, vi har Moses (Ebiye) tilbake og vi har Magnus (Andersen) som fikk spilt kamp for TIL 2 i dag og er klar til å bidra, sier Yttergård Jenssen, som oppsummerer kampen mot Molde slik:

– Vi blir kjørt de første tjue minuttene og er heldig som ikke ligger under. Så får vi samlet oss, og det er surt å slippe inn 1–0 i en situasjon der jeg mener Jostein Gundersen bør ha et frispark. Det innrømmer vel egentlig Ohi til meg i andreomgangen også, sier TIL sin kaptein, og legger til:

– Andre omgang er veldig bra, men jeg hadde troen på at vi skulle slå Molde og det er skuffende at vi ikke klarer prestere som vi gjør etter pause gjennom hele kampen, avslutter Yttergård Jenssen.

Zdenek Ondrasek, som startet på benken mot Molde, toner på sin side ned betydningen.

– Det er ikke viktig å snakke om hvor viktig den uka blir. Det jeg liker med den norske serien er at man kan slå alle lag. Vi må først og fremst prestere bedre enn vi gjorde her i dag, sier den tsjekkiske spissen.