Etter 2–0-seieren i Riga var det ingen hjelp å få for Norge i VM-kvalifiseringen. Dermed leder Tyrkia gruppen halvveis med 11 poeng foran Nederland og Ståle Solbakkens menn, begge med 10 poeng.

Etter 1–1 mot Nederland på Ullevaal onsdag har Norge ikke klart å vinne noen av de to «hjemmekampene» mot rivalene om VM-plassen (0–3-tapet for Tyrkia ble spilt i spanske Malaga).

Norge har igjen disse fem kampene:

7. september: Gibraltar på Ullevaal.

8. oktober: Tyrkia i Istanbul.

11. oktober: Montenegro på Ullevaal.

13. november: Latvia på Ullevaal.

16. november: Nederland i Rotterdam.

Norge må høyst sannsynlig vinne alle de tre hjemmekampene for å ha sjansen til å sikre seg den ene VM-plassen med bragder på bortebane i Tyrkia og Nederland. Bare vinneren får direkte plass i Qatar-VM rett før jul neste år, mens toeren må gjennom en tøff kvalifisering der bare tre av 12 lag kommer til mesterskapet.

NORGE PÅ TREDJEPLASS: Nederland og Tyrkia har tatt over føringen i Norges VM-kvalifiseringsgruppe.

Montenegro klarte seg en halvtime med ryggen mot veggen i Nederland. Men så smalt det på Philips Stadion i Eindhoven.

Først headet målscoreren fra Ullevaal, Davy Klaassen, knallhardt i tverrliggeren. Så tok Memphis Depay med seg Dusan Lagator på snurretur.

Nederland-spissens karusell endte med at Montenegros midtbanemann tok livtak på Depay. Dermed straffe.

Depay gjorde som Erling Braut Haaland i Riga - klistret straffesparket utagbart inn i det høyre hjørnet. Dermed ledet Nederland fortjent 1–0 ved pause.

Etter hvilen misset Montenegro en blank målsjanse etter en kjempefeil av Nederland-debutant Tyrell Malacia. Depay svarte med å score kveldens andre før Georginio Wijnaldum satte spikeren i Montenegro-kisten med sin 3–0-scoring.

Så klemte Nederlands nye stjerneskudd, Cody Gapko, ballen i krysset fra langt hold. PSV-spillerens første landslagsmål var kveldens vakreste.

Tyrkia lyktes med lite før pause i Gibraltar. Starten var ekstremt lite oppløftende for tyrkerne. De fikk - etter en VAR-sjekk - straffespark allerede etter to minutter, men Enes Ünal misset fra 11- metersmekket.

INNBYTTER-SUKSESS: Det ble fart på Tyrkia når stjernen Hakan Calhanoglu (nummer 10) kom på banen i Gibraltar. Foto: JON NAZCA / X02457

Faktisk kunne hjemmelaget tatt ledelsen to minutter før pause. Men Tyrkia-keeper Ugurcar Cakir reddet fra Gibraltar-spiss Tjay De Barr. Etter 0–0 ved pause kastet Tyrkia-sjef Senol Gunes inn Inter-stjernen Hakan Çalhanoglu i ett trippelbytte.

Det hjalp ikke umiddelbart. Julian Valarino satte ballen i stolpen i 2. omgangs første angrep. Gibraltar var noen centimeter unna en sensasjonell ledelse.

Ni minutter senere kom kalddusjen. Innbytter Calhanoglu fant innbytter Halil Dervisoglu. Galatasaray-spilleren ga Tyrkia ledelsen. Hakan Çalhanoglu avgjorde selv kampen om poengene med sin scoring noen minutter etterpå. Kenan Karaman økte ledelsen til 0–3 på slutten. «»