Forlot klubben for snart tre år siden. Nå kan Peter (21) få kontrakt med Start

Peter Reinhardsen hadde spilt i Start hele livet, før han følte han måtte videre. Nå kan en retur igjen bli aktuelt.

Peter Reinhardsen på Start-trening på Sparebanken Sør Arena. Peter Reinhardsen på Start-trening på Sparebanken Sør Arena. Foto: Steffen Stenersen

– Jeg har hatt en liten prat med dem og de har vært positive. Hvordan det blir med kontrakt får du nesten ta med dem. Min jobb er bare å prestere.

– Men hvis det kommer et tilbud herfra?

– Så er det veldig interessant, sier Peter Reinhardsen.

21-åringen trener med Start på tredje uka, etter blant annet å ha vist seg godt fram i to internkamper. Nå får han gode ord fra den sportslige ledelsen i Start, som liker det de har sett av midtstopperen.

Kristiansanderen er omtrent oppvokst i Start-drakten og gikk gradene i utviklingsavdelingen i klubben.

Han og kompisene reiste

Sommeren 2018 hadde Start hentet et helt lag med nye spillere. Reinhardsen sto oppført med 38 kamper for Start 2, men virket ikke å være i nærheten av spilletid på A-laget.

I likhet med mange andre av hans generasjon valgte han nye jaktmarker. 1999-årgangen til Start med spillere som Fredrik Kristensen Dahl (i dag i KFUM), Sindre Osestad (Grorud) og Philip Aukland (Fredrikstad) dro alle videre til andre klubber.

Reinhardsen reiste til Jerv og siden til Arendal. Det har gitt ham 29 kamper i 1. divisjon og 16 i 2. divisjon, men etter forrige sesong står han uten klubb.

Peter Reinhardsen på Jerv-trening i 2019. Foto: Steffen Stenersen

Nå er håpet å få spille kamper for Start.

– Jeg ville ta et steg opp. Det var Start 2 eller et steg opp, og da trengte jeg det for å utvikle meg. Det virket fornuftig. Da var det å ta veien videre til Jerv som jeg følte var riktig for min utvikling, sier Reinhardsen.

Som nå mener han får betalt for den erfaringen han har fått gjennom spill i Jerv og Arendal. Men å få kontrakt med Start ville vært noe helt spesielt.

– Det betyr mye. Jeg er lokal og har bodd her hele livet, så ingenting hadde vært gøyere enn det, sier Reinhardsen.

– Men kontrakt har ikke vært diskutert ennå?

– Nei, det er ikke noe ennå. Så får vi se, sier han.

Saken fortsetter under videoen

– Kanskje en mulighet som åpner seg

Start-trener Joey Hardarson sier de har holdt kontakten med Reinhardsen siden han dro og er glad for å se at han ønsker å komme tilbake.

– Det er veldig gledelig at vi har den kontakten med spillerne som gjør at de føler seg velkommen tilbake. Vi sa det da han dro at vi skulle følge med og at ingen dører var lukket. Så er det kanskje en mulighet som åpner seg nå, sier Hardarson.

Vi tar en prat med Start-treneren etter endt treningsøkt tirsdag, mens noen av spillerne står igjen og trener pasninger. Under praten sender Reinhardsen en strøken 50 meters pasning på halv volley i retning Sander Sjøkvist, som sistnevnte ikke helt klarer å dempe.

– Fy f***, Sander! utbryter Hardarson med et glimt i øyet.

– Den hadde fortjent bedre, sier islendingen overfor Fædrelandsvennen, før vi kommer inn på hva mer enn den pasningen Reinhardsen har levert de siste ukene.

– Den fysiske formen hans har blitt bedre og bedre utover. Han trengte kanskje litt tid på å venne seg til å trene slike økter. Han har gjort det bra, sier Hardarson.

– Så bra at du vil ha han på fast basis?

– Det er et større bilde der som vi må se på. Det henger litt sammen med økonomi. Men det er en type spiller som passer veldig fint inn i profilen vi ser etter. Han kan spille både back og stopper, det passer fint, sier Hardarson.

– Fin ro i spillet

Starts sportslige leder Atle Roar Håland sier følgende om Reinhardsens kandidatur til ny kontrakt.

– Vi kjenner Peter såpass godt at vi vet hvor han står. Så var det greit å se hvor han var reint fysisk for å se at han har holdt seg godt ved like, og at han ikke trenger ekstreme måneder med opptrening. Han har gjort et veldig godt inntrykk, sier Håland.

– Vi får se hvordan det blir. Vi jobber med stallen hele tiden, så får vi se hva vi kommer fram til de neste ukene, sier Håland.

Fædrelandsvennens fotballekspert Daniel Aase mener Reinhardsen bør signeres.

– Jeg synes Peter har en fin ro i spillet sitt. Han er stødig med ball, fortsatt ung og en lavrisiko-signering, sier Aase.

PS. Denne uka trener Preben Hille fra Start 2 med A-laget. Hille er en offensiv midtbanespiller som har spilt i Start siden 2017.