Den store fjorårskometen i Bodø/Glimt-midtforsvaret, som blant annet leverte råsterkt i Champions League-kvaliken i 2022, møter VG på tribunen på Aspmyra stadion søndag.

Dagen etter at Rosenborg har blitt slått 3-2.

23-åringen fikk ett minutt pluss tilleggstiden på banen.

De siste ukene har ikke vært gode.

«Nei, jeg skulle helst spilt mer», sier Amundsen da VG spør om han er fornøyd med spilletiden etter syv serierunder. Han får ikke gjort noe annet enn å fortsette å jobbe på, sier han.

– Men er det en bra utfordring for deg å stå i en sånn situasjon?

– Det er positivt med konkurranse og alt det der. Så er det ikke alltid man er like enig med valgene som tas. Men det er læring i det også, sier han.

– Har du vært mye inne på kontoret til trener Kjetil Knudsen siste tiden?

– Ja, man vil gjerne ha tilbakemeldinger på hva han tenker og hva man må jobbe med.

Trener Kjetil Knutsen rår over litt av en tropp. Den er enten full av spillere som allerede har vært med og opplevd en hel del suksess med Bodø/Glimt de siste året.

Eller talent klubben har betalt dyrt for. Som midtstopper Odin Bjørtuft eller danske Albert Grønbæk. Andre, som Marius Lode, har blitt hentet tilbake fra utlandet sist sommer.

I sesonginnledningen har skader sørget for god rotasjon i laget.

Men nå er flere enten tilbake igjen. Som Runar Espejord, Sondre Fet, Ulrik Saltnes og Nino Zugelj.

Knutsen er overfor VG klokkeklar på at dersom de skal stå en tøff sesong er de nødt til å ha en bred tropp med mye kvalitet.

TØFFE LAGUTTAK: For Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen, her avbildet før kampen mot Rosenborg sist lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

På Aspmyra-tribunen forteller sportssjef Aasmund Bjørkan at de fra juli måned regner med å spille torsdag og søndag i serien og Europa hver eneste uke gjennom sommer og høst.

– Du vil ikke ha noe sutring i troppen over spilletid?

– Det pleier å hjelpe lite. Men synes ikke vi skal lage noe som ikke er der. Vi har ikke sutring. Sånn er det, sier Knutsen, som likevel innrømmer at de er helt nødt til å se enkeltspillere, må kommunisere godt og at de må føle at det er reell konkurranse.

– Men så har de en jobb å gjøre selv også. Det er å stille hundre prosent forberedt på hver eneste økt.

– Jeg føler folk kommer på jobb, tenker på utvikling, tenker på egen karriere og det å gjøre ting best mulig for egen del. Det er ikke noe surmuling. Det er en fantastisk gjeng med fotballspillere, sier Amahl Pellegrino, selv fast inventar på Glimts venstrekant.

For Amundsen, som enn så lenge er ute av laget, er konkurransen beintøff.

TV 2 meldte i januar at Vålerenga ville kjøpe ham.

– Jeg hørte det var interesse her og der. Det ble ikke noe ut av det. Jeg trives bra i Bodø. Men klart spilletid er viktig. Vi får se an fremover.

– Var det riktig valg å forlenge med Bodø/Glimt i fjor?

– Ja, det tror jeg. Så får vi se hvordan ting utvikler seg her.