– Det var to lag som var bedre til å forsvare seg enn å angripe. Det er naturlig når det er to lag med fembackslinjer og er nyopprykket som møtes, oppsummerer HamKam-trener Jakob Michelsen til Discovery+.

Etter en førsteomgang hvor det eneste som var verdt å skrive hjem om var Aalesunds uheldige skadeproblemer med Kristoffer Barmen og Erlend Segberg, gikk det bare fire minutter av den andre før vi fikk noe som kunne minne om målsjanser.

TETT OF TØFT: HamKams Hasan Kurucay og Aalesends Sigurd Haugen i duell på Briskeby. Det endte i poengdeling. Foto: Geir Olsen / NTB

Tidligere HamKam-spiller Simen Bolkan Nordli bare var marginer unna å sende gjestene foran med et godt forsøk. Minuttet etter var også innbytter Torbjørn Kallevåg farlig frempå, men det forble 0–0 på resultattavlen.

Klisjéen om at en kamp trenger en scoring levde i full styrke på Briskeby i det kampen nærmet seg en time.

– HamKam-leiren var ikke veldig fornøyd med det som ble levert før pause. De har ingen grunn til å være mer fornøyde nå, sa Discovery-kommentator Asbjørn Myhre etter 65 minutters spill.

Like etter yppet HamKam seg ved Aleksander Melgalvis. Hodestøtet fra kapteinen strøk stolpen på vei ut, og med ett var hjemmelaget mer med etter en god AaFK-åpning på omgangen.

– Vi hadde litt momentum i den perioden, men når vi ikke klarte å ta vare på det, så ble det som det ble, sa AaFK-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.

Kvarteret før slutt sendte Fredrik Sjølstad ballen kontant i tverrliggeren og ut.

Hjemmelaget nærmet seg noe, men de manglet det siste lille.

Helt på tampen fikk Melgalvis muligheten fra drømmehold på et frispark, men AaFK-keeper Sten Grytebust sto imot.