– Det er en mulighet jeg kunne tenkt meg, bekrefter Christensen overfor VG.

Svenske IFK Göteborg har forsøkt å kjøpe Tobias Christensen fra Vålerenga, men Oslo-klubben sier nei, slik Nettavisen og TV 2 meldte tidligere mandag.

– Vi ser på alle spillere og Tobias er en av dem vi ser på, bekrefter IFKs sjefsspeider Stig Thorbjørnsen overfor VG.

Christensen begrunner ønsket om å forlate Vålerenga med at han er i en alder hvor han ønsker mer spilletid, spesielt med tanke på U21-EM neste år.

– Jeg føler jo at jeg ikke er inne i elleveren og mye inn og ut av laget. Jeg ønsker meg en plass hvor jeg kan spille fast. Det har jeg fått signaler om der. Det er en mulighet som jeg kunne tenkt meg å ta, sier 22-åringen.

Tobias Christensen var involvert i samtlige seriekamper forrige sesong. Han startet 23 av 30 kamper, og kom inn som innbytter i syv.

Denne sesongen har han igjen vært på banen i hver eneste kamp, men under halvparten av kampene har vært fra start.

– Har du sagt til klubben hva du ønsker?

– Jeg har snakket med dem, men hva vi har snakket om blir mellom oss.

– Tobias er en veldig viktig brikke for oss, så vi vil veldig gjerne ha ham hos oss. Vi verdsetter ham høyt, sier Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson til VG.

– Han har kun startet syv av 16 kamper. Har du forståelse for at han ønsker seg bort?

– Det er veldig positivt. Det hadde vært trist om han hadde slått seg helt til ro med det. Han har startet i syv av 16, men kommet inn i resten, da sier det seg selv at han har en verdi.

Vålerenga har i sommer mistet en rekke spillere som de har slitt med å få erstattet. Tidligere i sommer ble Kjetil Haug solgt til franske Toulouse. Han har blitt erstattet av Per Kristian Bråtveit.

Profilerte spillere som Vidar Örn Kjartansson, Ivan Näsberg, Aron Dønnum og Taofeek Ismaheel har alle forsvunnet ut portene i sommer.

Landslagsstopperen Stefan Strandberg er foreløpig den eneste utespilleren som har kommet inn.

IFK Göteborg har ikke god tid dersom de skal overbevise Vålerenga om å selge Christensen. Det svenske overgangsvinduet stenger torsdag.

Budet på tre millioner skal ifølge VGs opplysninger være det foreløpig siste som er lagt inn. Det er mindre enn hva Christensen kostet da han kom fra Molde før 2021-sesongen.