– Det var et tøft oppgjør i fjor. De hadde et bra lag og var stinne av selvtillit. Vi var ikke dét, og kom til den kampen etter to tap på rad... Glimt møtte oss på et godt tidspunkt, sier Eyjolfsson.

Punkterte kampen

Det er en smørblid islending som møter Adresseavisen dagen etter 5–0-smadringen av Viking. Midtstopperen ble sentral da han headet inn RBKs tredje mål, som punkterte kampen.

– Jeg føler meg i bra slag. Etter sesongoppkjøringen blir du i god form, smiler han.

Raget høyest: Her stanger Eyjolfsson inn 3–0 mot Viking. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

To gull på rad

Og det er nettopp RBKs oppkjøring Eyjolfsson trekker fram når vi ber ham forklare Rosenborg i november 2020 vs. Rosenborg i mai 2021.

Etter tre og et halvt år ute kom 30-åringen nemlig i fjor sommer tilbake til Lerkendal. Men der han i sin første RBK-periode hadde tatt to seriegull på rad (2015 og 2016), havnet Eyjolfsson nå i en klubb som hadde sin fulle hyre med å bli blant de fire beste.

Det ble da også en høst med ujevne prestasjoner, hvor bunnpunktet var i Bodø - og 1–5-nederlaget for seriemesteren.

Eyjolfsson og Edvard Tagseth fikk kjørt seg i Bodø i fjor. Nå tror islendingen på revansje. Foto: Mats Torbergsen

– Vi betalte prisen

Nå har det gått seks måneder, og RBK har fått en helt annen start på sesongen enn i 2020.

Og før storkampen i nord medgir islendingen at det er en «mental forskjell» på RBK-garderoben i dag, kontra garderoben som møtte ham i fjor.

– Tross to tap på rad var det ok stemning i laget da vi dro til Bodø i fjor, også. Vi var klare over at vi hadde tapt kampene på underlig vis (Viking borte og Brann hjemme), som ikke hadde gitt riktig bilde av hvordan vi spilte, sier han - og legger til:

– Samtidig har tap alltid en liten effekt på mentaliteten og selvtilliten. Vi betalte prisen for det i fjor.

- Trener Hareide sier at laget jobber mer for hverandre nå. Går det an å forklare forskjellen på hva som er annerledes?

- Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg kom hit midt i en sesong. Det er alltid annerledes. Man går rett inn i kamper, og får ikke treningsuker sammen. Hverken personlig eller spillemessig blir man kjent med spillerne rundt seg, svarer han - og utdyper:

– Nå har vi hatt en lang oppkjøring, hvor spillerne har lært hverandre bedre å kjenne. Det er helt essensielt: At du vet hva de andre spillerne skal gjøre, hva de liker, og hva de ikke liker. En ubevisst kunnskap om hva spilleren ved siden av deg vil gjøre. Nå har vi mer av denne kontakten, og jeg tror, som Åge sier, at vi er tryggere etter å ha trent disse månedene sammen.

- Er det en annen mentalitet i laget nå enn da du kom?

– Jeg har alltid følt i RBK at man går til kampene for å vinne. Det kunne jeg fortsatt føle da jeg kom i fjor, selv om vi ikke lyktes. Men jeg tror det kanskje er en litt mer samlet enhet nå. Gjennom en oppkjøring blir man også bedre kjent personlig. Man blir venner, og begynner å stole på hverandre.

– Og for meg endrer det alt, svarer Eyjolfsson.

Også trener Hareide mener ting har endret seg:

– Et tryggere lag. Aboslutt. Vi har sett veldig solide ut bakover i banen, og har nok er lag som jobber mer for hverandre enn vi hadde i fjor, sier han.

Løp mer enn Viking

Midtstopperen tror endringen i garderoben også - naturlig nok - henger sammen med hvordan laget ser ut på banen for tiden:

– Man bygger selvtillit ved å vite at du har lagt ned innsatsen på trening. Man kunne se mot Viking at vi fortsatte å «kjøre på» og at de ble mer slitne utover i 2. omgang. Vi har jobbet godt de siste månedene, sier han.

– Hva er godt nok mot Glimt?

– Vi drar selvsagt for å vinne. Vi vil utfordre om gullet. Men om vi kommer derfra med ett poeng.... Vi kommer trolig ikke til å være veldig skuffet over det.