Manchester United har ikke vunnet et trofé siden de vant Europa League i 2017. Under Ole Gunnar Solskjærs ledelse har det fire ganger sagt stopp i semifinalen, men torsdag sikret de seg et svært god mulighet til å ta seg til finalen i Europa League.

Riktignok lå de under 1–2 til pause, men i andre omgangen scoret Manchester United hele fem mål og vant til slutt 6–2.

Det skal Edinson Cavani og Bruno Fernandes ha mye av æren for. Begge scoret to mål og Cavani leverte også to målgivende pasninger, mens Fernandes noterte seg for en målgivende pasning.

– Vi startet bra i den første omgangen, men så slapp vi inn to mål. Vi beholdt fokuset og i andre omgang gjorde vi det vi gjør best, sier Fernandes til Sky Sports.

En motiverende pauseprat var også med på snu kampen, sier Manchester Uniteds midtbanespiller Paul Pogba.

– I pausen sa vi: «La oss gjøre de rette tingene, la oss gjøre de enkle tingene». Manageren snakket. Vi ble alle motiverte for å score så mange mål som mulig, sier United-spiller Pogba til BT Sport.

– Du må si ifra om at dette holder ikke. Vi må springe mer, springe raskere og få tak i ballen i bedre posisjoner oftere. I den første omgangen så så det ut som om returløpene var: «Ok, vi må?» Det ble gitt klar beskjed om at vi er bedre når vi springer litt fortere, sier Solskjær om pausepraten til TV 2.

Roma-manager Paulo Fonseca var ikke fornøyd etter kampen.

– Det er et tungt tap. Vi hadde en god første omgang, men vi var ikke til stede i den andre omgangen, sier Fonseca til Sky Sports.

HERJET: Bruno Fernandes (venstre) og Edinson Cavani (høyre) satte virkelig sitt preg på kampen. Foto: PHIL NOBLE / X01988

Kampen startet bra for Manchester United. Etter et fint angrep, sendte Bruno Fernandes hjemmelaget i ledelsen etter bare åtte minutter.

Roma fikk den ene skadesmellen etter den andre i den første omgangen og måtte bytte hele tre spillere, men de fikk det også til å stemme foran mål. Lorenzo Pellegrini var sikker fra straffemerket etter at Paul Pogba handset inne i feltet og Pellegrini var igjen sentral da han spilte Edin Dzeko fri foran mål etter 33 minutter. Spissen snublet nærmest ballen i mål fra tre meter og sendte Roma i føringen til pause.

VANT KLART: Manchester United-spillerne kunne virkelig juble i den andre omgangen. Foto: PHIL NOBLE / X01988

I den andre omgangen var det igjen Manchester United som startet best og utligningen kom før tre minutter var spilt. Igjen var det Edinson Cavani og Bruno Fernandes som kombinerte og urugyaneren bredsidet ballen lekkert i mål fra 14 meter.

Samme mann sendte hjemmelaget i ledelsen like etter at timen var spilt. Roma-keeper Antonio Mirante klarte ikke å holde skuddet til Aaron Wan-Bissaka og fra fem meter var Cavani sikker.

Cavani ble felt av Chris Smalling kort tid etter og fra straffemerket var Bruno Fernandes iskald. Portugiseren inntok igjen servitørrollen da han 15 minutter før slutt svingte inn et innlegg på pannebrasken til Paul Pogba, som kontant stanget inn 5–2.

Fem minutter før slutt fastsatte innbytter Mason Greenwood sluttresultatet til 6–2.