Benfica er ute etter 3–5 sammenlagt mot Inter. Dermed ser semifinalene slik ut:

• Milan-Inter

• Real Madrid-Manchester City

Semifinalene spilles 9. og 10. mai – og returoppgjørene går 16. og 17. mai. Det er fortsatt uklart hvilken semifinale som spilles først.

Nicolò Barella, som kobles til Liverpool, ga Inter ledelsen i Milano, etter en effektiv og fiks vending og påfølgende deilig avslutning oppe i det venstre hjørnet.

Dermed måtte Benfica ha minst tre mål.

Fredrik Aursnes gjorde sin del av jobben da han stanget inn 1–1 før pause, og nordmannen ville senere ha straffespark da han ble hindret av Inter-angriperen Lautaro Martinez idet hans skulle skyte.

Hareid-mannen ble ikke hørt.

DRAKTBYTTE: Nicolas Otamendi og Joaquin Correa bytter drakter. Til venstre: Andreas Schjelderup. Foto: VINCENZO PINTO / AFP

Inter hadde brukbar kontroll hjemme på et velfylt Giuseppe Meazza.

Lautaro Martinez fikset 2–1 før Joaquín Correa på elegant vis curlet inn 3–1 via stolpen. António Silva reduserte for Benfica, før Petar Musa utlignet til 3–3 helt på tampen. Det ble aldri spesielt spennende med tanke på avansement til semifinale.

Den norske unggutten Andreas Schjelderup, som gikk fra Nordsjælland til Benfica i vinter, fikk sine første minutter i Champions League. Han kom inn i det 89. minutt.