– Det er ikke så mye annet å si enn at det er verdensklasse, oppsummerer Sander Sagosen overfor VG.

Han snakker om Torbjørn Bergerud.

– Han har kanskje ikke startet turneringen topp og han har masse press på seg. Han går ut og leverer. Vi er veldig glade for å ha ham på laget, utdyper han.

Bergerud forteller at det var en fantastisk følelse å stå 2. omgang av mandagens oppgjør.

– Det er noe eget med Tyskland. Det er en ekstra motivasjon å slå Tyskland, sier målvakten som spilte for Flensburg-Handewitt fra 2018 til 2021.

– Hva med Spania i kvartfinalen?

– Det blir en tøff kamp, men ikke så tøff at vi ikke kan slå dem ut.

– En ny monsteromgang med flagget på brystet, meldte Viasat-kommentator Daniel Høglund.

– Det er rått, følger ekspert Kristian Kjelling opp etter at Kolstad-keeperen hadde reddet halvparten av de tyske skuddene i 2. omgang. Bergerud ble som mot Qatar kåret til banens beste.

– Juryen hadde fått sparken på flekken om han ikke hadde blitt kåret til kampens spiller, sa Høglund.

Bare åtte minutter før slutt sendte Jannik Kohlbacher Tyskland i kveldens første ledelse. Spodek Arena ble forvandlet til en tysk gryte i den dramatiske avslutningen av gruppefinalen i hovedrunden..

Kevin Gulliksen stormet gjennom på høyre kant. Den knallharde tyske taklingen ga rødt kort til Luca Witzke. Sebastian Barthold satte straffen sikkert bak Tysklands superkeeper Andreas Wolff. Før Magnus Gullerud nok en gang sendte Norge i ledelsen.

Men det var Torbjørn Bergerud som reddet Norge. For andre kamp på rad fikk målvakten toppkarakteren 10 på VGs spillerbørs:

– Det er først og fremst Torbjørn som henter oss inn. Det er ikke taktiske grep som gjør det, sier trener Jonas Willie til Viaplay.

Han sa på forhånd at Norge «ikke kunne være idioter» og lovte flere bytter enn om Tyskland-kampen var direkte avgjørende for om Norge kommer til kvartfinalen.

Norge startet fornuftig med en 1. omgang der flere nøkkelspillere fikk godt med hvile.

Kristian Sæverås kom raskt i gang med redningene. Kristian Bjørnsen, Harald Reinkind, Sander Sagosen og Petter Øverby sendte Norge i en tidlig 4–1-ledelse.

Tyskerne hang etter med keepersjefen Andreas Wolff på benken.

Det tok bare 16 minutter før tålmodigheten var slutt hos Tyskland-trener Alfred Gislason. Wolff kom på banen og reddet på direkten et straffekast fra Sebastian Barthold.

Han plukket også en straffe fra Sagosen mot slutten av omgangen.

Norge var nær ved å bytte fra seg initiativet. Erik Toft har ikke ennå ikke vist god VM-form etter lyskeoperasjonene og slet da han fikk sin periode på banen. Mens Sander Øverjordet gjorde det motsatte. Kolding-spilleren klemte inn tre raske mål.

– Han kom som en troll ut av eske, mener Viaplay-ekspert Ole Erevik.

Sammen med Gøran Johannessen, Harald Reinkind, Sander Sagosen og Kristian Bjørnsen var han en av hovedårsakene til at Norge ledet 18–16 ved pause. Juri Knorr dominerte med seks mål for Tyskland. Sagosen-svoger Rune Dahmke satte inn tre fra venstrekanten.

Men Norge holdt på initiativet.

Etter pause kom også det norske keeperskiftet. Torbjørn Bergerud hadde hvilt nok. Også kantspillerne Alexander Blonz og Kevin Gulliksen ble byttet inn.

Sagosen hamret Norge tilbake i tremålsledelse. Reinkind fulgte opp med en ny suser forbi Wolff.

Mens Bergerud reddet baller. Men en Øverby-utvisning for spark på ballen skapte problemer for Norge. Andreas Wolff reddet de neste norske skuddene. Gullerud, Gulliksen, O’Sullivan og Reinkind bommet i rask rekkefølge.

Norge kjørte seg fullstendig fast i angrep. Juri Knorr utlignet for Tyskland.

Det sto 20–20.

Gøran Johannessen kom inn igjen og klemte en ny ledelse forbi Wolff.

Før Bergerud vartet opp med en styr stor redning og sendte Kevin Gulliksen ut på en superkontring. Norge var tilbake i tomålsledelse.

Så fikk Johannessen Norges fjerde utvisning i kampen. Tyskland hadde fortsatt ikke en eneste tominutter. Men siddisen kom seg snart inn igjen. Han hamret inn 23–21 til Norge med Wolff bare hørte suset fra ballen i sitt venstre kryss.

Da det sto 10 minutter igjen utlignet tyskerne til 24–24.