Det blir ikke noe spill for Casper Ruud de neste ukene. Det blir ikke noe spill for Casper Ruud de neste ukene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Turneringsstopp for Ruud: – Det er veldig kjedelig

Risikoen for koronasmitte gjør at samtlige herreturneringer i tennis blir avlyst de kommende seks ukene.

– Det er veldig kjedelig siden jeg er i god form og hadde gledet meg til å spille.

Det sier Casper Ruud til NTB etter at beskjeden om at risikoen for koronasmitte gjør at samtlige herreturneringer i tennis blir avlyst de kommende seks ukene kom torsdag kveld.

– Samtidig har jeg full forståelse for alle tiltakene som er satt til verks. Det viktigste nå er at man får kontroll på situasjonen, fortsetter den norske tennisprofilen.

ATPs leder, Andrea Gaudenzi sier at det har vært et vanskelig beslutning å fatte.

– Det har ikke vært enkel, og den vil føre til store tap får vår turnering, spillere og fans verden over. Men vi tror på at dette tidspunktet er det riktige å agere på, sier han til ATPs hjemmeside.

I forkant var den Indian Wells-turneringen i USA allerede avlyst. Nå blir det heller ingenting av storturneringen Miami Open. Avlysningene går hardt ut over mange tradisjonelle grusturneringer som spilles i mars og april.

Det gjelder turneringer i Houston (USA), Marrakech (Marokko), Monte Carlo (Monaco); Barcelona (Spania) og Budapest (Ungarn).

Det er ennå ikke kommet noen opplysninger om at Roland Garros-turneringen i Paris i mai avlyses.