RBK kvinner – Stabæk: 2–0 (1–0)

Selv om det tidvis så ut som RBK spilte med håndbrekket på, hadde laget få problemer med å sikre seg tre poeng i serieåpningen. Lisa-Marie Karlseng Utlands heading og Cesilie Andreassens straffescoring sørget for sikker seier.

– Det er alltid litt vanskelig med en serieåpning. Men jeg synes vi spiller en god førsteomgang og produserer mange sjanser og har full kontroll. Vi er aldri truet, sier trener Steinar Lein.

Kontroll fra start

Rosenborg tok kontroll på matchen fra start i seriepremieren, og eide ballen i lange perioder. Laget kom til en del innlegg i boksen det første kvarteret, uten at det ble skikkelig farlig. Venstresiden var mest aktiv innledningsvis, med Julie Blakstad og Maria Olsvik.

Selv uten klare målsjanser, hang det hang et mål i lufta på Koteng arena. Etter 21 minutter fikk hjemmelaget corner fra høyre. Med et presist legg fra Julie Blakstad, stanget Lisa-Marie Karlseng Utland inn 1–0.

Her er spillerbørsen fra serieåpningen:

– Bra jeg kommer til sjanser

Landslagsspissen ble mye brukt på kanten i fjor, men fikk allerede i januar beskjed om at midtspissplassen var ryddet for henne. Tross 14 mål i sesongoppkjøringen, sto Karlseng Utland uten scoring før åpningsmatchen.

– Det var veldig godt å se at den ballen gikk i mål. Godt å komme i gang, og bra at jeg kommer til flere sjanser, sier hun.

Målet så ut til å blåse mer selvtillit i hjemmelaget, og RBK flyttet nærmest inn på banehalvdelen til nyopprykkede Stabæk etter scoringen.

– Det var veldig godt å se at den ballen gikk i mål, sier Lisa-Marie Karlseng Utland. Foto: Rune Petter Ness

Sjansebonanza før pause

Fra en sjansefattig åpning, begynte RBK å produsere flere gode målsjanser. Hver gang RBK fikk satt litt tempo på ballen, havnet gjestene i trøbbel. Etter drøye halvtimen, fikk Karlseng Utland en gigamulighet til å doble ledelsen. Innlegget fra Blakstad traff Rogde på bakerste stolpe, og høyrekanten prikket Utland inne i feltet. Men helt upresset headet spissen utenfor.

Minutter etterpå avsluttet Andreassen like utenfor, og Blakstad fyrte av gårde ei kule fra distanse som Stabæks keeper så vidt fikk plukket nede i hjørnet, mens Karlsen Utlands tredje mulighet gikk rett på keeper.

Rosenborg skapte seks målsjanser før pausen, men maktet likevel ikke å sette flere scoringer.

Cesilie Andreassen scoret på straffespark etter at hun selv ble felt. Foto: Rune Petter Ness

Straffescoring

Det første kvarteret av andre omgang minnet om store deler av førsteomgangen – bortsett fra at målsjansene uteble. I stedet fulgte kampens beste minutter av bortelaget. Da kunne Stabæk – med litt mer hell og dyktighet, utlignet.

Etter 72 minutter ble Cesilie Andreassen felt inne i feltet. Straffespark. RBKs offensive midtbanespiller tok straffesparket selv. Det var hverken spesielt hardt eller spesielt velplassert, men snek seg forbi hansken til Stabæks keeper til 2–0.

– Jeg kjente at jeg skled litt. Men det ble mål, så det er det uansett greit.

– Kjenner dere på at dere har noe å forsvare denne sesongen etter oppturen i fjor?

– Jeg kjenner ikke at vi har noe å forsvare, men det er litt press på oss. Og det største presset legger vi på oss selv. Vi har lyst til å bli bedre. Men det er klart, RBK-navnet er stort og Rosenborg skal levere. Nå var denne kampen for så vidt grei nok, men vi har mer inne. Vi får ikke helt til det spillet vi ønsker hele kampen. Men da har vi noe å gå på, og det er fint, sier hun.