For første gang sto TILs to supportergrupperinger, Isberget og Forza Tromsø, sammen på en TIL-kamp på Alfheim.

Tross et skuffende resultat for Gutan, ga de drøyt 100 supporterne, som var plassert på H-feltet der vanligvis bortesupporterne holder til, fra seg mye lyd gjennom hele kampen.

TILs ledelse har gjennom vinteren jobbet for at de to supporterklubbene skal stå sammen på Alfheim, noe som ikke har blitt tatt bare godt imot, spesielt blant Isbergets medlemmer.

På søndag var det imidlertid kun en håndfull personer å se på L-feltet, der Isberget har holdt til i en årrekke.

Positivt førsteinntrykk

iTromsø tok turen innom H-feltet i pausen, der for øvrig også TILs styreleder Stig Bjørklund, daglige leder Øyvind Alapnes og nestleder Astrid Strandbu sto sammen med supporterne. Og både leder for Isberget, Karin Mikalsen, og leder for Forza Tromsø, Morten Killingberg, var fornøyd etter en omgang sammen på tribunen.

– Jeg synes det fungerer veldig bra. Nå ble jo ikke kampen som vi håpet, så vi får ikke så mye hjelp sånn sett, men til å være første gang synes jeg det fungerer bra, sier Forza-lederen, som håper og tror dette blir en permanent løsning.

– Det er i hvert fall min og andre sin innstilling. Nå får vi en prøveperiode, så får vi ta en runde etterhvert for å se hva som fungerer, sier Killingberg, som forteller at de to gruppene hadde et lite møte etter forrige hjemmekamp for å se på organiseringen.

Lederen for Isberget deler Killingbergs positive førsteinntrykk.

– Det funker vel bra. Vi må jobbe med sangene og det vil ta tid, i dag holder vi oss til de nøytrale sangene, sier Mikalsen.

Isberget hadde et et medlemsmøte lørdag der samlokaliseringen ble diskutert.

– Det er noen som står på L-feltet i dag, vi kan ikke tvinge noen. Men vi rådet alle til å prøve ut å stå her, og det var folk positive til, sier Mikalsen.

Skryt fra Helstrup og spillerne

TIL-trener Gaute Helstrup var fornøyd med støtten fra tribunen.

– Den synes jeg var bra, artig at vi får det til. Det var bra trøkk i dem og så har vi veldig lyst til å vinne en hjemmekamp snart, og det skal vi gjøre et ærlig forsøk på ved neste anledning, sier TILs hovedtrener.

Også Kent-Are Antonsen likte det han hørte fra tribunen.

– Jeg synes det var veldig bra. Fint å se at de går overens på et felt, det gjør at de blir ei større gruppe og kan gi enda mer trøkk i lag, så det synes jeg var en veldig positiv opplevelse, sier en av dagens hovedpersoner på Alfheim.