– Det er helt fantastisk, herre min hatt. Måten det flyter på nå, det har det ikke gjort på ganske mange år. Det var bra i fjor også, jeg skal ikke klage på det. Det er fantastisk å vinne i Val Gardena igjen, bare kjøre her er en fryd, sier Kilde til VG.

Etter at det ble litt stang ut med en femteplass i torsdagens utforrenn, sikret 30-åringen sesongens fjerde seier lørdag. De tre foregående seierne har kommet i utfor (2) og i super-G (1). Forrige sesong noterte Kilde seg for totalt syv seire.

– Det er en vannvittig start. I den sporten her kan ting snu ganske fort, med en gang jeg gjør det så bra som nå, så må jeg bare prøve å holde skuldrene lave, ha troen på det jeg gjør og ta med meg selvtilliten inn i det som kommer. Formen har vel kanskje aldri vært bedre. En fantastisk følelse å kunne bare ligge der og kjempe for gode resultater, sier Kilde.

Nordmannen statertet som nummer 14 i lørdagens utfor og måtte bryne seg på den 41 år gamle franske veteranen Johan Clarey, som kjørte strålende fra startnummer åtte.

Nordmannen ledet ved første mellomtid, før han gradvis tapte forspranget. Så slo 30-åringen på turboen og tok 0,98 sekunder mellom to mellomtider på franskmannen og var tilbake i tet.

– Den passasjen så risikerte jeg fult. Da var det inn, bare å være i flyten, kjøre på baksiden av kulene. Jeg så også at han hadde gjort en liten feil der, det prøve jeg å unngå og få med meg farten ned, sier Kilde til VG.

I mål kjørte Kilde inn til seier 0,35 sekunder foran Clarey.

Samtidig som nordmannen var særdeles fornøyd med egen prestasjon, følte han med konkurrenten Clarey som aldri har vunnet i verdenscupen.

– Det svir litt i hjerteroten å ta ham, han er 41 år og en fantastisk skikjører. Han fortjente en seier, men det blir ikke i dag dessverre, sier Kilde til Viaplay.

– Det er rått hva han får til i en alder av 41 år, det må jeg innrømme. Hvordan han bare jobber på og står på. Jeg er 30 år og føler meg litt eldre liksom, det er ganske imponerende å være elleve år eldre. Det er rått og tenke på. Hatten av for ham, sier 30-åringen til VG.

Med lørdagens seier er 30-åringen bare én seier bak Lasse Kjus totale antall i verdenscupen. Kjus vant 18 ganger, mens Kilde lørdag kan sikre sin 17. seier.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte lenge et strålende utforrenn og ledet på Kilde underveis, men en litt rotete avslutning «ødela» for 28-åringen som kjørte ned til en åttendeplass.

Henrik Røa kjørte ned til en 27. plass fra sent startnummer. Markus Nordgård Fossland kjørte ut.