– Noen ganger tror jeg vi skal rette en pekefinger mot måten ting blir omtalt på, hvor fort ting blir en sannhet i mediene, for så å bare bli gjentatt, svarer Knutsen da VG spør om pengebruken er et tegn på at Bodø/Glimt har blitt mer resultatorienterte enn før.

Glimt-treneren utdyper ikke hvilke påstander han sikter til, men både før og etter «lokaloppgjøret» mot Tromsø har det vært mye fokus på spillerlønningene i Bodø.

Sportsredaktør i iTromsø, Rune Robertsen, publiserte en kommentar om «slaget om Nord-Norge» med tittelen «De selvgode rikingene mot fattige TIL», mens Tromsø-trener Gaute Helstrup overfor Nordlys uttalte at «de har brukt jævla mye penger».

I ettertid har Avisa Nordland-kommentator Børre Arntzen skrevet at «dersom det virkelig stemmer at enkelte får slike fantasilønninger, så bør klubben forklare hvorfor» – og oppfordret til åpenhet etter publiserte rykter om lønninger på nesten ti millioner kroner i året.

– Nummer én: Vi prøver å gjøre de rette investeringene for Glimt. Vi må huske at Lode kom tilbake igjen. Han var Bosman-spiller. Patrick er fortsatt en ung spiller og det var utrolig tilfeldig at det ordnet seg sånn som det ordnet seg, og det var helt naturlig at vi gjorde, svarer Knutsen i et lengre og utfyllende svar som var i nesten tre minutter.

Mens klubben tidligere har hentet unge, uerfarne spillere fra lavere divisjoner eller andre som ikke har slått helt gjennom på øverste nivå, har tendensen blitt en annen denne sommeren.

Lars-Jørgen Salvesen, Albert Grønbæk, Julian Faye Lund, Lucas Kubr, Nino Zugelj, Patrick Berg og Marius Lode har alle flyttet nordover, i det som i en VG-artikkel tidligere i september ble omtalt som «tidenes kjøpefest».

– Jeg tror vi må innse at markedet har forandret seg litt. Albert Grønbæk spiller på U21-laget til Danmark. Det er en ung, fremadstormende spiller. Verden har blitt sånn at konkurranse er en del av det, og ønsker man å være i toppen av norsk fotball så er det noe annet enn hvis man bare ønsker å overleve på øverste nivå.

Knutsen vartet også opp med en liten tabbe under seansen:

Knutsen legger videre vekt på at treningsgruppen og kulturen som Bodø/Glimt nå har er nødvendig for at klubben skal henge med videre på det nivået de nå har kommet.

– Det er selvfølgelig vanskeligere å finne spillere i OBOS-ligaen i dag enn det var i 2017 fordi laget har løftet seg en del nivåer, sier Knutsen – og fortsetter:

– Det er krevende, ekstremt krevende. Når dere skriver om hvor mye penger vi har, så det blir det ikke billigere heller, sier Knutsen med et smil.

Les også: Se bildene som får Bodø/Glimt til å smile

Unge spillere som Isak Helstad Amundsen (22) og Elias Kristoffersen Hagen (22) har måttet vike plass etter comebackene til Marius Lode (29) og Patrick Berg (24).

Samtidig som Knutsen ved å si at «troppen er en helt annen enn i 2020 og 2021» hinter om at det kan bli mer rotasjon enn tidligere, har Glimt også sendt flere spillere på utlån.

Gilbert Koomson og Ask Tjærandsen-Skau har gått på lån til henholdsvis Aalesund og Jerv. Lasse Nordås, som scoret mot Glimt søndag, har blitt lånt ut til Tromsø for å få verdifull førstelagserfaring, sier Knutsen.

– Vi må ha en plan for enkeltindivider oppi dette, sier Knutsen om ungguttenes utvikling, og legger til at «det sto skrevet i stein» at Nordås skulle score mot nettopp Glimt.

Det var imidlertid et annet mål som stjal overskriftene: