Tromsø-løperen fikk som kjent fornyet tillit på landslaget og 31-åringen har ikke lugget på latsiden sesongslutt, i hvert fall ikke på hjemmebane.

– Jeg har for så vidt hatt en liten «break» i april med oppussing hjemme i Tromsø, men det har vært fullt kjør med det for å være helt ærlig. Det har vært greit å ha fokus på noe annet og vi er ikke helt i mål, men det er godt å komme hit på samling å få litt pause fra det. Vi har akkurat flyttet inn i et hus, og det er spennende med andre prosjekter også, men nå kommer jeg ikke til å bruke mer tid på det. Kjæresten min får ta seg av den jobben, for nå skal jeg trene, sier Anna Svendsen på landslaget samling på Sognefjell i starten av juni.

– Helt magisk

April har gått med til oppussing og lystbetont trening.

– Det er ikke så mye plan og fokus på treningen, men litt etter vær og forhold, hva jeg har lyst til dag til dag. Jeg har også koblet litt av, og det er jeg litt fan av, for det tenker jeg er viktig mentalt. Men nå er jeg i full gang igjen, forsikrer Svendsen, som mildt sagt har vært fornøyd med første ukes samling med landslagsgjengen på Sognefjell.

– Helt magisk. Vi har gått i shorts hver eneste dag, og man ikke klage da. Da skjønner man hvor fint man har det når det er jobben din. Det har vært en skikkelig bra samling, en herlig uke med mye trening. Jeg er sliten, men det har vært bra, sier hun.

– Flere ben å stå på

Under VM i Oberstdorf kom hun ikke til finalen på favorittdistansen klassisk sprint, men tiden var så god at hun reiste hjem til Tromsø med 7.-plass i bagasjen.

Der og da var hun skuffet, men i ettertid har hun blitt mer fornøyd med prestasjonen.

– Det var et stort mål for sesongen og jeg la egentlig all trening opp til VM og klassisk sprint der, og prioriterte veldig hardt der. Jeg har alltid lyst å gå fortere og komme til finalen, og kjente litt på det da jeg kom hjem. Men når jeg nå ser tilbake på det, det er ikke alle som blir nummer syv i et VM. Jeg har aldri vært i mesterskap før, og sier meg egentlig fornøyd med det og tar med meg videre.

Klassisk sprint er ikke en distanse under OL, og Svendsen er smertelig klar over at oppkjøringen til neste store mesterskap må bli annerledes.

– Det er flere ting jeg har lyst til å bli bedre på. Jeg vil ikke bare gå fort i klassisk sprint. Det blir fort klassisk distanse, spesielt, men også skøytesprint. Det er de tingene jeg vil prioritere mer. Jeg vil ikke kun gå «all in» på klassisk sprint. Jeg har lyst å ha flere ben å stå på og ikke være så smal i det jeg kan prestere på, sier 31-åringen.

Drømmer om OL

Svendsen er blant Norges råeste på klassisk sprint, men særlig på klassisk distanse vil hun ta steg.

– Da må kapasiteten opp igjen og jeg må naturlig nok ta steg der. Det var en spesiell sesong i fjor der vi var mye borte, men sammenlikner du med i fjor, er jeg allerede bedre i gang. I fjor hadde vi ikke samling engang på dette tidspunktet på grunn av korona, så jeg tror allerede jeg er blitt bedre, sier Svendsen.

– Er OL et mål?

– Jeg har et mål om det, ja. Jeg vet at nåløyet er trangt. Det er færre plasser enn i VM og klassisk sprint, som er min favorittdistanse, er ikke en øvelse i OL. samtidig ser jeg ikke på det som umulig. Jeg kommer til å jobbe steinhardt for å komme dit. Samtidig er det viktig å ikke bare ha OL som et mål. Det kommer mange andre viktige renn der jeg har lyst til å gå fort før den tid.

Svendsen vil også vise skeptikerne at hun har noe å fare med når det kommer til skøytesprint.

– Jeg gikk ingen skøytesprinter i fjor, og jeg føler mange ser på meg som en som ikke har prestert på skøytesprint. Det er jeg fullstendig klar over, men jeg føler jeg har tatt mange steg der gjennom vinteren og så ønsker jeg også å vise at jeg har tatt steg på klassisk distanse. Sprintsatsingen gikk nok litt utover distanseformen i vinter, så OL blir hardt, men det er mål. Jeg kan ikke si at det ikke er et mål i hvert fall. Jeg har det som en drøm, sier Anna Svendsen.

At landslaget skal ha flere høydesamlinger, synes også Svendsen er betryggende med tanke på OL.

– Vi har laget en plan der da vi er på et tre ukers høydeopphold i Livigno og så er det et nytt opphold i oktober, så det blir en del høyde på høsten, og det tror jeg er bra med tanke på at OL går i høyden. Det er kjempeviktig å få trent en del i høyden, sier skiløperen fra Tromsø.

PS: I midten av uka gikk Anna Svendsen rulleskistevnet Holmenkollen Showrenn. Der ble det 11.-plass på den 4,2 kilometer lange intervallstart. Svendsen ble nummer 9 til slutt etter den 6,3 kilometer lange påfølgende jaktstarten.