SR-BANK ARENA: Midtbanespilleren kom fra Brann til Viking i august 2019 og har spilt 39 serie- og cupkamper for de mørkeblå.

Trønderens kontrakt går ut ved årsskiftet, men nå tyder det meste på at Kristoffer Løkberg blir værende i Viking i flere år til.

– Vi har hatt møte med Løkberg og han er ønsket med videre. Han vil få et kontraktsforslag om ikke så altfor lenge, bekrefter Morten Jensen, en av Vikings to trenere.

Viking har nesten et helt lag av spillere på utgående kontrakt. Spillere som Iven Austbø, Johnny Furdal, Runar Hove, Sebastian Sebulonsen, Rolf Daniel Vikstøl i tillegg til Løkberg, vil alle få sin framtid avklart i løpet av året. Noen nå i vår, andre senere.

PODKAST: HØR STUDIO A HER NÅ:

Flere på utgående

– Vi er der nå at vi skal begynne å snakke med flere av dem som er på utgående kontrakt. Men det er ingen automatikk i at man får fornyet kontrakt når man er på utgående, man må fortjene det. Det er opp til hver enkelt spillere å vise at de har mer å gi, at de tilfører laget noe og ønsker å være her, sier Morten Jensen.

Kristoffer Løkberg stortrives i Viking og har ingen planer om å flytte på seg.

– Det er veldig godt å høre at jeg er ønsket med videre. Jeg håper vi kan komme til enighet om en god løsning, sier 29-åringen.

Daglig leder Eirik Bjørnø er den som får i oppgave å lande en avtale med Løkberg.

– Med tanke på Løkbergs bidrag for Viking de siste årene, så er det naturlig at vi setter oss sammen og hører hva han tenker om framtiden og om vi kan bli enige om en ny avtale. Dette er noe som vi gjerne ser på rett over påske, sier Bjørnø.

Som roser Løkberg.

– God i ti år til

– Han har bidratt godt både på og utenfor banen. Han er en kulturbygger som vi ønsker å ha med oss videre.

– Det setter jeg pris på å høre. Det er det jeg ønsker å være, også. Mitt fokus er at det er flere hverdager enn det er kampdager, du kan ikke bare dukke opp på søndag (kampdag) og være god. Skal man bygge klubb og kultur, ta nye steg, så må du bidra i hverdagen, sier trønderen.

Og legger muntert til:

– Jeg kommer til å være god i ti år til, så det får være opp til Viking hvor lenge de trenger meg. Men jeg har aldri hatt fart, så den kommer jeg uansett ikke til å miste, sier midtbanespilleren.