Phil Foden satte inn gjestenes første mål, før 22-åringen var siste City-spiller på Thomas Kalas’ selvmål i andre omgang. Kevin De Bruyne punkterte kampen fullstendig med et velplassert skudd fra distanse i sluttminuttene mot Championship-klubben Bristol City.

Manchester United er et av lagene City kan møte i kvartfinalen (møter West Ham torsdag), og City merker at United kommer stadig nærmere sportslig.

STIKK: Manchester City-manager Pep Guardiola svarte sarkastisk på et spørsmål om byrival Manchester United mandag. Foto: Adam Davy / Pa Photos

Guardiola svarte på spørsmål om rivalen på en pressekonferanse mandag, og han kom med et aldri så lite stikk til byrivalensom har klatret på tabellen i Premier League de siste månedene, og for alvor har meldt seg på som en potensiell utfordrer i tittelkampen.

Søndag sikret gigantklubben sin første tittel på seks år, da Newcastle ble slått i ligacupfinalen.

Guardiola fikk dette spørsmålet:

– Vi har blitt vant til at Arsenal har blitt Citys hovedrivaler denne sesongen, mens Liverpool har vært det de siste tre-fire årene. Tror du Manchester United kommer til å ende opp på det nivået for resten av denne sesongen?

– Ja, hvis de bruker litt mer penger, så, svarte Guardiola og trekker på smilebåndet.

Presserommet brøt ut i latter.

– For de har ikke brukt noe, er det ikke sånn? fortsatte City-manageren.

Sky Sports omtaler Guardiolas svar som et «frekt spark» i retning United.

Ifølge The Guardian har Manchester United brukt 685 millioner pund de siste fem årene, mens City har brukt 660 millioner. Avisen skriver også at United har brukt 527 millioner pund mer enn de har solgt for, sammenlignet med Citys 162 millioner.

– Det er som det skal være at United er i toppen. Da jeg kom hit trodde jeg hele tiden at United skulle være der. Realiteten er at to lag, Liverpool og oss selv, har gjort det veldig bra de siste årene, sier Guardiola, med klar antydning om at de har fått mer ut av pengene enn Manchester United.

Tidligere i februar bekreftet Premier League at Manchester City etterforskes for over hundre finansielle regelbrudd siden 2009.

Guardiola uttalte følgende etter at etterforskningen ble kjent:

– Vær forsiktige i fremtiden. For mange klubber kan komme med anklager, så mange kan bli anklaget for det samme som vi har blitt, advarte Guardiola.