Det var god stemning da Roger Federer (i hvitt) og Rafael Nadal møttes til kamp. Det var god stemning da Roger Federer (i hvitt) og Rafael Nadal møttes til kamp. Foto: MIKE HUTCHINGS / X00388

Verdensrekord da tennisstjernene møttes i Cape Town

Nesten 52.000 tilskuere så Roger Federer slå Rafael Nadal.

Roger Federer tok imot Rafael Nadal til sin egen veldedighetskamp i Cape Town fredag. Kampen satte verdensrekord for flest tilskuere på en tenniskamp.

Det er sjette gang Roger Federer inviterer en av verdens beste spillere til kamp til inntekt for sin egen veldedighetsorganisasjon.

Til tross for at kampen ikke går inn i de offisielle statistikkene viste duoen tidvis sine enorme ferdigheter. Federer fikk en god start på kampen og vant det første settet 6-4.

I det andre settet slo Nadal tilbake og vant 6-3, men Federer sikret til slutt seieren med 6-3 i siste sett.

    Rafael Nadal måtte se seg slått av Roger Federer i veldedighetskampen. Foto: Halden Krog / AP

    Kampen ble spilt på Cape Town Stadium og trakk hele 51.954 tilskuere. Det er ny verdensrekord. Den forrige ble satt i Mexico City i november i fjor da Federer slo tyske Alexander Zverev foran 42.517 tilskuere.

    Federer hadde på forhånd uttalt at han håpet på å samle inn en million dollar til inntekt for utdanning til barn i sørlige Afrika og Sveits. Federers mor Lyenette kommer fra Sør-Afrika.

    Tidligere på dagen hadde Federer og Nadal spilt dobbeltkamp i duo med henholdsvis Microsoft-gründer Bill Gates og komiker Trevor Noah.