Sørlendingene gjorde livet surt for gjestene igjennom store deler av kampen. En straffescoring av Aral Simsir ble tungen på vektskålen.

– Jeg satte den bare stille og rolig i mål, gliste målscoreren i et intervju sendt på Discovery etter kampen.

Men om Jerv-spilleren i det hele tatt skulle hatt muligheten fra ellevemeteren, er det diskusjon rundt.

– Det der er aldri i verden et straffespark, mente Discovery-ekspert Christian Gauseth i Fotball Direkte-studio.

Dommer Kai Erik Steen forklarer vurderingen slik:

– Jerv-spiller blir dratt ned/bakover i skuldre/overkropp av LSK-spiller, skriver Steen i en SMS til VG.

– Jeg hørte dommeren blåste og skjønte ingenting, sier Eskil Edh, som forårsaket straffesparket i en duell med Iman Mafi.

– Godt mulig jeg detter litt lett der, men vi trenger de poengene vi kan få. Jeg hadde vært sur om jeg fikk den mot meg, innrømmer Jerv-spiller Iman Mafi.

LSK presset på for en utligning som aldri kom.

Dermed er Rosenborg plutselig bare tre poeng bak på 4.-plass, mens Jerv tok sårt tiltrengte poeng i bunnen av tabellen. Avstanden opp til HamKam er nå fire poeng, riktig nok med én kamp mer spilt.

– Dette er utrolig tungt og seigt. Det er ikke gøy nå, fortsetter vingbacken Edh.

Etter en relativt rolig start på kampen, åpnet det seg voldsomt opp på Levermyr Stadion i Grimstad. Bare stolpene sto i veien for både Lillestrøm og Jerv i løpet av den første omgangen, hvor blant andre Aral Simsir og Holmbert Fridjonsson ble stoppet av metallet.

ØYEBLIKKET: Dommer Kai Erik Sten peker på straffemerket. Lillestrøms Espen Garnås er tydelig uenig. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Men scoringene lot vente på seg og det forble målløst til pause, etter det som etter hvert ble en svært underholdende omgang.

I Jerv-leiren var det naturlig nok hakket mer fornøyde, og den positive trenden for hjemmelaget fortsatte etter pause.

De offensive spillerne i form av Fernandes, Simsir og Diallo skapte gang på gang trøbbel for LSK-forsvaret.

Da timen var passert var Jerv-kaptein Mathias Wichmann centimeter unna å stange hjemmelaget i føringen, men hodestøtet strøk tverrliggeren på vei ut.

Alt dette var bare en forvarsel på hva som ventet.

I duell med innbytter Iman Mafi ga Lillestrøms Eskild Edh dommer Kai Erik Steen muligheten til å peke på ellevemeteren med en aktiv hånd. Og fra straffemerket var Simsir skråsikker i det han ventet ut keeper Mads Hedenstad Christiansen og sendte sisteskansen feil vei.

1–0 Jerv.

MÅLSCORER: Aral Simsir var sikker fra straffemerket. Det ble også kampens eneste scoring. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

LSK hadde alle tiders mulighet til å utligne syv minutter etter scoringen, men en strålende blokkering av et vidåpent mål av Mathias Haarup sørget for at Jerv fortsatte i ledelsen.

Tobias Svendsen var også utrolig nære 1–1 med åtte minutter igjen på stadionuret, men det ville seg ikke for LSK.

– Jeg er stolt over at vi klarer å slå et lag som Lillestrøm. Vi hadde sjanser til å score flere også. Så dette er veldig, veldig bra, sier en fornøyd Arne Sandstø, trener for Jerv.