35-åringen har tidligere avvist en retur til norsk fotball, og en av hovedgrunnene har vært de mange kunstgressbanene i eliteserien.

Så sent som i januar, da han plutselig åpnet for å fortsette fotballkarrieren også etter sommeren, var norsk fotball utelukket.

Blant annet fordi kroppen ikke var klar for å spille på kunstgress.

– Har funnet en god løsning

Tidligere denne uken var imidlertid alt snudd på hodet, og Tettey signerte en kontrakt med Rosenborg ut sesongen.

I forkant av kontraktsigneringen var kunstgress et klart tema.

- Vi har snakket om det, og vi har kommet til en konklusjon. Men den konklusjonen får du spørre andre om. Vi har funnet en god løsning, det er alt jeg kan si, sier Tettey til Adresseavisen.

- Vil du forsøke å spille på kunstgress?

- Ingen kommentar. Vi har landet på en bra løsning, som skal få meg til å fungere til enhver tid, slik at jeg har energi og overskudd til å spille, eller hjelpe laget om jeg ikke spiller. Det er det vi har kommet frem til, sier han.

Ti kunstgresslag

Nå avslører RBK-trener Åge Hareide hva partene er blitt enige om.

- Det kan jeg godt si. Vi skal ikke bruke ham på kunstgress, sier han.

- Hvorfor ikke?

- Det er et underlag som tar hardt på muskulaturen hans. Da må vi ta hensyn til det, sier Hareide.

Ti av seksten eliteserielag spiller sine kamper på kunstgress. Kun RBK, Brann, Lillestrøm, Sandefjord, Haugesund og Stabæk spiller på naturgress.

Åge Hareide gleder seg over 5–0-seieren over Viking. Her fra treningsfeltet ved en tidligere anledning. Foto: KIM NYGÅRD

Det betyr at Tettey, om han hadde vært klar for å spille allerede nå, uansett hadde stått over søndagens toppkamp mot Bodø/Glimt på kunstgresset på Aspmyra.

- Alexander blir gress-spiller. Men vi har noen gresskamper på utebane også, så det går fint, sier Hareide.

Gleder seg til toppkamp

Dagen etter nedsablingen av Viking på Lerkendal-gresset, er Hareide fornøyd når solen er i ferd med å ta godt tak fredag ettermiddag.

– Det er alltid fint å vinne med store sifre. Men det er tidlig i leken, og vi har mange harde kamper igjen. Vi må bare ta det med oss, og bruke kampen som en byggeklosse, sier han, og medgir at det går an å suge litt på karamellen etter 5–0-seieren.

Den største siden 6–0 over Haugesund i 2016.

– Men så har vi en viktig kamp mot Bodø. Det blir en toppkamp med en gang, og det er flott. Det er fint at vi er med og kan kjempe i toppen allerede nå. Det er vi glade for, sier Hareide.

Kan hvile Islamovic

Søndag kan Rosenborg-sjefen ende opp med å spare et av sine førstevalg.

Dino Islamovic har hatt trøbbel med lysken de siste ukene, og måtte stå over treninger både i forkant av serieåpningen mot Vålerenga og Viking-kampen torsdag.

- Dino har et lyskeproblem, og må få behandling. Så får vi se hvordan han blir nå frem til 16. mai, og om vi skal gi ham hvile, slik at han kan være nærmere mot Brann. Det er en vurdering vi må ta i løpet av lørdag. Kunstgress sliter hardt på lysken hans, sier RBK-sjefen.