– Vi ser at hans bidrag på kort sikt nå kan bli viktigere enn vi først tenkte. Poenget er at han kan komme inn og bidra fra dag en, og vi henter han hjem for å spille, sier Dorsin til Adresseavisen.

RBKs sportslige leder legger til:

– Vi hadde for eksempel 3 midtbanespillere ute i premieren mot VIF. Skal vi være med og konkurrere i toppen av Eliteserien og i Europa, behøver vi kvalitetsspillere både på banen og på banken i hver kamp. Derfor er det veldig viktig å få inn en slik type som Tettey, som hever standarden på alle plan.

– Vi ser at Tetteys bidrag på kort sikt nå kan bli viktigere enn vi først tenkte, sier RBK-leder Mikael Dorsin. Foto: Rune Petter Ness

To koronatester

Etter ni år i England er Alexander Tettey få dager unna returen til Trondheim. Sammen med familien lander 35-åringen på Værnes i helga.

Derfra bærer det rett til en leilighet som RBK har hjulpet med å skaffe. En leilighet som er godkjent for karanteneopphold.

Så venter koronatest på dag én og dag sju.

– Alex har hatt en lang sesong, og behøver litt fri. Jeg er ikke urolig for at han ikke er i form, jeg tror det bare er bra med noen ekstra dager hvile, sier Dorsin om dagene i karantene.

Nå kan Dorsin også fortelle når midtbanespilleren har sin første fellestrening med Rosenborg i comebacket.

– Etter kampen mot Stabæk (30. mai) tar vi noen dager fri. Første trening etter ferien er mandag 7. juni. Da skal Tettey etter planen være klar, sier Dorsin.

Dermed ser det ut til at trener Åge Hareide får oppfylt ønsket sitt:

– Jeg tenker jeg får brukt ham i juni. Når vi er ferdige med pausen vår, er han klar, har Hareide uttalt tidligere.

20. juni?

Så vil tiden vise om Tettey er i troppen til kampen mot Strømsgodset borte den 13. juni.

Den matchen spilles på kunstgress, og Adresseavisen har tidligere skrevet om 35-åringens avtale med RBK om å ikke spille på nettopp kunstgress.

Første gresskamp er 20. juni mot Sarpsborg 08.

Skadeplaget Rosenborg

Mot Molde var skadeplagede Anders Konradsen det eneste rene midtbanealternativet på benken.

Og med Markus Henriksen skadet, og Per Ciljan Skjelbred fortsatt på jakt etter skikkelig kampform, er det en tiltrengt forsterkning som lander på Værnes i helga.

Tidligere har Dorsin snakket mest med Tettey om fremtiden. Men nå innrømmer den sportslige lederen altså at skadene i Rosenborg gjør det enda mer relevant og betimelig å hente hjem Tettey.

Og Dorsin er ikke i tvil om hva RBK får inn:

– Tettey holder høyt nivå, og mine forventninger er at han skal være en leder som tar stort ansvar, både på og utenfor banen. En solid stabilisator. Han er en solid person som bidrar med trygghet, og som jobber hardt for laget.