Det norske mesterlaget må spille begge sine kamper i Spania. «Returoppgjøret» går mandag.

Barcelona vant sin gruppe i Champions League - uten å avgi et eneste poeng. Elverum fikk fem poeng og endte sist i sin pulje. Nå møtes de i åttendedelsfinalen.

Barca har et scoringssnitt på 36 mål, og klarte å score enda ett mål mot den norske motstanderen.

Elverum hadde en marerittåpning med bare én scoring de første 14 og et halvt minuttene.

TØFF MOTSTAND: Niclas Fingren i kamp med Barcelonas Ludovic Fabregas. Foto: Quique Garcia / EFE

Barcelona ledet 11–1 og 12–2, men heldigvis fikk skogens helter mer orden på spillet etter hvert. Det sto 19–12 ved pause etter at Elverum klarte å ta noe innpå.

Målvakten Thorsten Fries sto glitrende i siste halvdel av 1. omgang og også etter pause inntil han måtte hjelpes av banen ti minutter før slutt. Det kunne se ut som om han pådro seg en strekk da han løp inn fra benken. Dermed overtok Emil Kheri Imsgard. Luc Abalo og Josef Pujol slet også med skader underveis.

Elverum fikk heller ikke syv mot seks-spillet til å fungere, og dermed ble det mange enkle scoringer i det tomme buret for Barca.

Thomas Solstad scoret seks på seks, mens Alexander Blonz gjorde like mange mål på ti forsøk. Simen Holand Pettersens hadde fire mål på syv skudd.

Dika Mem scoret syv for Barcelona. Også målvakten Perez de Vargas kom på scoringslisten.

– Jeg synes vi gjorde en god kamp, og det var godt å se publikum igjen, sier Mem i et intervju vist på Viaplay.

– Vi var gode i angrep, men vi må bli bedre i forsvar for å henge mandag, sier Elverums Thomas Solstad.

Øvrige kamper i åttendedelsfinalen:

Motor Zaporozje (Ukraina) – Mesjkov Brest (Hviterussland) 32-30, Vardar Skopje (Nord-Makedonia) – Veszprém (Ungarn) 27-41, Celje (Slovenia) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 24-37, Porto (Portugal) – Aalborg (Danmark) 32-29, Szeged (Ungarn) - Kiel (Tyskland) 28-33, Nantes (Frankrike) - Vive Kielce (Polen) 24-25.