For to år siden valgte romsdalingen Guro Helde Kjølseth å legge opp som telemarkkjører på toppnivå. Etter å ha fått motivasjonen tilbake, valgte 25-åringen å gjøre comeback nylig. Det ga plass i den norske troppen som kjøre VM-konkurranser i sveitsiske Melchsee-Frutt i forrige uke.

Etter flere fjerdeplasser i tidligere verdensmesterskap, hadde hun derfor håp om å endelig kunne få en VM-medalje rundt halsen.

– Jeg har kun fjerdeplasser fra VM tidligere så det hadde vært veldig gøy å ta en medalje. Parallell er nok min favorittøvelse i VM for der har jeg gjort det best tidligere, og sprint, sa hun før mesterskapet.

Og lørdag ble det suksess, da Kjølseth tok bronsemedalje sammen med Trym Nygaard Løken og Jacob Alveberg i parallellsprint for blandet lag.

Dette var Kjølseths første medalje i senior-VM. Hun ble henholdsvis nummer fem, åtte og ni i de individuelle øvelsene i mesterskapet i Sveits.

Rakel Kvernberg Blø fra Eidsvåg IL deltok i junior-VM på samme sted. Sjetteplassen i klassisk ble hennes beste plassering i mesterskapet. 19-åringen var 0,25 sekunder fra pallplass. Hun tok ellers to ellevteplasser.